Gündem
11 Eki 2017 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Emrah Serbes’in yaptığı kazada flaş gelişme! Adli Tıp raporu her şeyi ortaya çıkardı!

Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes'in neden olduğu kazayla ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’nın raporu ortaya çıktı.

İstanbul’dan Bodrum’a giderken kullandığı araçla üç kişinin ölümüne yol açan yazar Emrah Serbes ve arkadaşı Kenan Doğru hakkında hazırlanan Adli Tıp raporu çıktı.

Araçta bulunun bira kutusundan aracı kullanan Emrah Serbes’in DNA’sına rastlandı. Savcılığa teslim olmadan el yazızıyla kaleme aldığı itiraf mektubunda ve verdiği ifadede “Alkol kullanmadık” diyen Emrah Serbes’in alkollü araç kullandığı ispatlanmış oldu.

HASTANEYE GELDİĞİNDE 1.25 PROMİL ALKOLLÜYDÜ

Adli Tıp raporunda ayrıca aracın şoför mahalinde Emrah Serbes’in kan örnekleri de tespit edildi. Emrah Serbes, kasadan 24 saat sonra daha önce 5 kez alkol tedavisi için gittiği İstanbul Surp Pırgıç Ermeni Hastanesi’inde yapılan kontrolde de yasal sınırın 2.5 katı (1.25 promil) alkollü çıkmıştı.

VİSKİ ŞİŞESİNİ GÖRENLER İFADE VERDİ

Savcılığın derinleştirdiği soruşturmada yeni ifadeler de alındı. Kaza sonrası olay yerine gelen Karayolları ekibinden üç işçi Emrah Serbes’in kullandığı araçtan içinde az miktarda içki kalan viski şişesinin düştüğünü gördüklerini söyledi.

Adli Tıp Kurumu raporunda Emrah Serbes'in DNA'sı ile eşleşen bulgular:

1- Aracın sol koltuk altından ... ibareli teneke (bira) kutunun ağız kısmından alındığı bildirilen iki adet sürüntü örneği,
2- Olay yerinden alındığı bildirilen ... ibareli ağzı kapaklı cam şişenin (su) ağız kısmından alındığı bildirilen iki adet sürüntü,
3- Aracın sol ön kapı camı içe bakan kısmından alındığı bildirilen 1 adet sürüntü örneği üzeri kan lekesi,
4- Aracın direksiyon hava yastığından alındığı bildirilen bir adet sürüntü örneği kan lekesi,
5- Aracın sağ ön göğüs torpido üzerindeki açılmış hava yastığından kesildiği bildirilen kumaş parçasından alınan 2 adet kan lekesi,
6- Aracın sol yan hava yastığı, ön camdan arka cama kadar uzanan açılmış parçalardan alındığı bildirilen kumaş parçasından alınan 4 adet kan lekesi

ADLİ TIP RAPORU



KAZA NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerinin kim olduğunun belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine, otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül'de adliyeye teslim olduktan sonra tutuklanmıştı.