Gündem
27 Mayıs 2022 13:56 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 13:56

Emniyet’in önünde kendisini patlatacağını söylemişti! Gaziantep’teki olayda ayrıntılar ortaya çıktı…

Gaziantep'te, kendisini patlatacağını söyleyince yaralı olarak etkisiz hale getirilen Ümit K. uyuşturucu alarak Emniyet'e saldırdı. Ümit K.'nin iki kez psikolojik tedavi gördüğü ifade edildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısında canlı bomba olduğu şüphesiyle vurularak etkisiz hale getirilen Ümit K. ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Odatv'nin aktardığı bilgilere göre, 1990 doğumlu Ümit K.'nin çok sayıdı suç kaydı çıktı. Terör kaydı bulunmayan Ümit K.'nin silahla yağma, hırsızlık, uyuşturucu madde satın alma taksirle yaralama gibi birçok suç kaydı olduğu ifade edildi.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ümit K.'nin kanında da uyuşturucuya rastlandı. Uyuşturucu alıp Eminyet'e saldıran Ümit K.'nin, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri bölümünde Şubat 2022 tarihli 2 adet kaydı da bulunuyor. Ümit K'nin eşinden boşandığı da belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısına gelen Ümit K., üzerindeki yeleği ve elindeki kumandayı göstererek polislere "kendisini patlatacağını" söyledi.

Zanlı, "canlı bomba" olabileceği şüphesiyle polisler tarafından vuruldu. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, tedbir amaçlı bir süre yaya ve araç trafiğine kapatıldı.