Gündem
25 Mayıs 2010 07:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

EMNİYET KRİMİNAL DAİRESİ İNCELEDİ! GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİLER BAYKAL VE BAYTOK MU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜBİTAK ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'ndan görüntülerin analiz edilmesini istemişti. İşte çıkan sonuç...

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatları bir hafta önce özel Ulusal Kriminoloji Bürosu’na yaptırdığı incelemede skandal kasetteki görüntüler için “Deniz Baykal ve Nesrin Baytok değil, montaj” raporu açıklarken, savcılığın inceleme yaptırdığı Emniyet Kriminal Laboratuvarı görüntülerin gerçek olduğu kanaatine vardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜBİTAK ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan görüntülerin analiz edilmesini istemişti.

‘MONTAJ VAR AMA...’

Kriminal Polis Laboratuvarı’nın raporu dün soruşturmayı yürüten savcıya görevli polisler tarafından mühürlü zarfla getirildi. Rapor, Ulusal Kriminoloji Bürosu’na yaptırılan incelemeden farklı çıktı. Görüntülerin bazı bölümlerinin kesildiği belirtilen raporda, kaydın başında ve sonunda yapıştırmalar olduğu vurgulandı. Raporda Baykal ve Baytok’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerde herhangi bir oynamanın yapılmadığı ifade edilirken görüntülerin ses dosyalarının ise silindiği anlaşıldı. CHP Milletvekili Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı ile ilgili olarak da inceleme başlatıldı.

SAVCININ TORONTO ŞÜPHESİ

Komplo görüntülerin Kanada Toronto’dan bir mail adresinden yayıldığına ilişkin tespitlerin ise hedef saptırma olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Her ihtimali değerlendiren savcılık, görüntülerin yurtiçinden de gönderilmiş olabileceğini gözardı etmiyor. Uluslararası adli yardımlaşma yoluyla internet sitesinin yetkilileriyle görüşen savcılık görüntülerin nereden eklendiğinin bildirilmesini istedi. Soruşturma gelecek yanıta göre şekillenecek.

habertürk