Gündem
17 Eki 2018 23:25 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gece bombası! Fatih Altaylı küfür ve hakaret ederek...

Emniyet Genel Müdürlüğü, Fatih Altaylı'nın dün Şişli'de aracını yasak yere park ettiği için tartıştığı öne sürülen trafik polisine hakaret ve küfür etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın dün Şişli'de aracını yasak yere park ettiği için tartıştığı öne sürülen trafik polisine hakaret ve küfür ettiği iddiasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de twitter hesabından bir açıklama yaptı.

"Bazı basın yayın organlarında yer alan “Fatih Altaylı’dan polise küfür ” başlıklı haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur" denilen açıklamada şöyle denildi:

16.10.2018 günü İstanbul Şişli’de bulunan Abdi İpekçi Caddesi üzerinde park temizliği uygulamasında görevli Polis Memuru A. K’nin yasak park konumunda olan bir araç ile ilgili araç sürücüsü K. G’yi uyararak aracı yasak park konumundan kaldırılmasını talep ettiği, sürücünün aracın Fatih Altaylı’ya ait olduğunu ve aracı kaldırmayacağını beyan etmesi üzerine görevli Polis Memuru tarafından K. G.’ye ait sürücü belgesine Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendiği, aracın yanına gelen Fatih Altaylı’nın “aracıma neden ceza yazıyorsunuz siz görürsünüz sizi sürdüreceğim” demesi ve konu ile ilgili basına yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı üzere küfürlü şekilde hakaretlerde bulunması ile birlikte görevli polis memuru A. K’nin Fatih Altaylı’yı uygun bir üslupla uyardığı ve ardından Harbiye Polis Merkezi Amirliğine giderek “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” ve “Görevli Memura Mukavemetten” dolayı şikâyetçi olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​