Televizyon
10 Eyl 2012 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:07

EMNİYET DİZİLERİ MERCEK ALTINA ALDI!

Emniyet Genel Müdürlüğü,emniyet kemeri kullanımını artırmak için ulusal kanallarda "rating" oranları yüksek 20 diziyi mercek altına aldı.

Polis aralarında; Kurtlar Vadisi Pusu, Kuzey Güney, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Arka Sokaklar, Behzat Ç., Kanıt, Arka Sıradakiler, Kavak Yelleri, Yer Gök Aşk, Leyla ile Mecnun, Lale Devri, Öyle Bir Geçer Zamanki, Adını Feriha Koydum, Akasya Durağı, İffet gibi 20 tv dizisinde emniyet kemeri takma oranını mercek altına aldı.

20 tv dizisinin son 10 bölümü polislerce baştan sona izlendi. Yapılan araştırmada dizilerdeki emniyet kemeri takma oranı yüzde 24.56 çıktı.

Sadece başrolünü "Beren Saat’in oynadığı Fatmagül’ün Suçu Ne?" dizisi diğerlerine oranla iyi not aldı.

ÖRNEK OLSUNLAR
EGM, dizi ve filmlerde emniyet kemeri, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, kırmızı ışık ve aşırı hız ihlalleri konularında toplumun bilinçlendirilmesi için yapımcılarla görüşmeyi planlıyor. Dizilerde trafik işaret ve kuralları konusunda topluma "örnek" olunması istenilecek.

SIRADA ALTIN PORTAKAL VAR
Tv dizilerinden sonra emniyet kemeri takma oranı 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışacak 11 filmde de araştırılacak.

Ulusal uzun metraj dalında yarışacak; Derin Düşünce, Elveda Katya, Evdeki Yabancılar, Güzelliğin On Para Etmez, Hile Yolu, Kuma, Küf, Pazarları Hiç Sevmem, Toprağın Çocukları, Umut Üzümlmeri ile Zerre filmleri mercek altına alınacak.

Habertürk