Gündem
27 Ağu 2015 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Emir Şaşmaz'ın ardından büyük miras tartışması!

Ukrayna'da boğazı kesilerek öldürülen Emir Cevdet Şaşmaz'ın ilk eşi Denise Mutlu, eşine ait 1 milyon doların oğlu Emir'in hakkı olduğunu söyledi.

Vatan'dan Emre Eser'in haberine göre Ukrayna’nın başkenti  Kiev’de öldürülen işadamı Cevdet Emir Şaşmaz’ın cinayetinde bu kez miras paylaşımı konusunda tartışma başladı.

Şaşmaz’ın oğlu Emir (13) ve annesi Denise Mutlu eski eşinin mirasından pay istedi. Şaşmaz’ın eşi Nazlı Hamarat’ın avukatı Şahin Baran ise işadamının ölümünden önce kimseye bir miras bırakmadığını, Şaşmaz’ın 30’un üzerinde icra dosyasının bulunduğunu söyledi. Baran “Nazlı Hanım, eşinin ticaret yapması için sürekli finanse ediyordu. En sonra Şaşmaz’a 1 milyon  dolar vermiş. Şaşmaz’ın eski eşi ise bu paranın peşine düşmüş” dedi. Nazlı Hamarat ise ölen eşine verdiği 1 milyon doların nerede olduğunu sonuna kadar araştıracağını söyledi.

Cinayette karanlık noktalar var...

Avukat Şahin Baran, Cevdet Emir Şaşmaz cinayetinde pek çok karanlık noktalar bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Şaşmaz’ın sevgilisi olduğunu söyleyen Vijdan Vatansever kendi ifadelerinde cinayeti açıkça anlatıyor ancak bazı eksikler var. Bir insan bir katille nasıl bu kadar rahat vakit geçirebilir. Gözünün önünde işlenen bir cinayet söz konusu. Ayrıca Vijdan Vatansever’in yanındaki arkadaşı Sevinç hakkında net bir bilgi yok. Kim bu Sevinç? Vijdan sürekli kendini ön plana atıyor ama cinayetin en önemli tanıklarından olan Sevinç şimdiye kadar ortaya çıkmadı. Bu cinayetin bir organize cinayet olduğunu düşünüyoruz. Havalimanında ayak üstü alınan bir ifade ile geçiştirilemez. Soruşturmayı en başından itibaren mercek altına alıp tüm detayları tek tek inceleyeceğiz. Kiev’de yapılan polis araştırmasının da detaylarını talep edeceğiz.”

‘1 milyon dolar benim param’

Nazlı Hamarat,  Bandırma’da kendisine ait olan, satılıp parası banka kasasına konulan dükkan ile eşinin tüm hesapları ve  Edirne’de aldığı iddia edilen otelin araştırılması için harekete geçti. Hamarat “Ortada kayıp 1 milyon dolar var. Ben burayı eşime ticaret yapsın diye verdim. Ama şu an para nerde bilinmiyor. Sonuna kadar araştıracağım” dedi. Hamarat’ın ölen eşinin Ankara’da Fransız Konsolosluğu’nda çalışan Fransız asıllı eski eşi Denise Mutlu’ya da bu paranın akıbetini sordu.

Denise Mutlu ise “Ortada böyle bir para varsa, bu parada oğlum Emir’in de payı var” diyerek miras peşine düştü.

‘Kışkırtılmaya müsait 19 yaşında bir kızım’

Öldürülen Cevdet Emir Şaşmaz’ın sevgilisi Vijdan Vatansever, Nazlı Hamarat’ın “Eşimin kısa süreli bir gönül ilişkisiydi”iddiasına  İnstagram’daki sayfasında yanıt verdi: “Nice fotoğraflara, videolara, tarihli belgelere, WhatsApp görüşmelerine ve nice ses kayıtlarına sahibim, bütün bunlar sevdiğim adamın da beni sevdiğine dair delillerimdir. Benim artık dayanma gücüm kalmadı. Ben kışkırtılmaya gayet müsait 19 yaşında bir kız çocuğuyum. Her adımım akıllıca olmayabilir. Bir kaçını paylaşabilirim. Umarım sus payını almışsındır da daha fazla kurcalayıp, kendini daha fazla düşürmeden ve ben bu evcilik oyununuzu daha fazla ortaya çıkarmadan oturur da bir kenarda sözde olan acını yaşarsın.”