Medya
03 Kas 2016 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Emin Pazarcı'dan Bülent Keneş anısı: Böylesine itici bir insan görmedim!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, dün attığı tweetle bir kez daha gündeme gelen Bülent Keneş'in Bugün gazetesine Genel Yayın Yönetmeni olma sürecinde yaşananları "içeriden" yazdı...

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında kaçak yaşayan Bülent Keneş, dün tepki çeken bir mesaj paylaşmıştı.

Bülent Keneş, Twitter hesabında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 'kayyum' olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla için şu mesajı yazmıştı:

“Hasan Ölçer duruyorken kayyum atanan Atilla’ya şimdiden Allah rahmet eylesin! Yakınlarının başı sağ olsun! Terör örgütü PKK affetmez.”

Tartışma yaratan bu sözler üzerine Akşam yazarı Emin Pazarcı, Bülent Keneş'in Bugün gazetesine genel yayın yönetmeni oluş serüveninde yaşananları ve Mehmet Ali Ilıcak'la yaşadıklarını bugün köşesine taşıdı.

MEHMET ALİ ILICAK: BÖYLE BİR ADAMA DAHA FAZLA DAYANAMADIM

Emin Pazarcı'nın köşesinin ilgili bölümü şöyle:

Bu adamla Akın İpek’in Bugün Gazetesi’ni satın aldığı dönemde yollarımız kesişti. Çünkü, Ekrem Dumanlı’nın tavsiyesi üzerine gazetenin başına getirildi. Apar topar Genel Yayın Müdürü yapıldı.

O dönemde Mehmet Ali Ilıcak Bugün’de CEO konumundaydı. Çok iyi hatırlıyorum, bu adamı görüp tanıyınca, çok direndi. Akın İpek’e “Madem Genel Yayın Müdürü’nü değiştireceksin, bak elimizde Selahattin Sadıkoğlu gibi tecrübeli isimler var. Onlardan birini yap, bununla yürümez” türünden tavsiyelerde bulundu.

Akın İpek’in bir kulağından girdi, diğerinden çıktı. Çünkü FETÖ’ye teslim olmuştu. Oradan gelen talimatları yerine getirmek zorundaydı.

Ilıcak, sonunda dayanamayıp, “Ya o, ya ben” dedi. Akın İpek de “o” cevabını vererek, Mehmet Ali Ilıcak’a kapıyı gösterdi.

O günlerde Ilıcak’a sormuştum:

-Neden böyle yaptın ve bıraktın?

Hiç unutmuyorum, aynen şu cevabı vermişti:

-Sen hiç bu adamla karşılıklı oturdun mu? Hiç böyle birine dayanmak zorunda kaldın mı? Böylesine itici bir insan gördün mü? Afrasından, tafrasından, havasından yanına yaklaşılmıyor. Daha fazla dayanamazdım buna.