Polemik & Kulis
29 Eyl 2013 05:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

EMİN ÇÖLAŞAN KONUŞTU; TAKSİM'DE ANIRACAK MI?

Emin Çölaşan, Başbakan Erdoğan'ın ''Bir köşe yazarı, paradan altı sıfır atılırsa anıracaktı. Hala bekliyoruz'' sözlerine cevap verdi.

Başbakan Erdoğan’ın dün Kırşehir’de söylediği ’’Paradan altı sıfırı biz attık. Köşe yazarlarından biri,’Altı sıfır atılırsa ben Taksim’de anınırım’ diyordu. Hala anıracak bekliyoruz’’ sözlerine cevap geldi.

Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan, Başbakanın benzer sözleri daha önce de söylediğini ve her seferinde kendisini kastettiği yorumları yapıldığını belirterek,’’ Bu tamamen uydurmadır. 2003 yılındaki bir yazımda, paradan altı sıfır atılamayacağını, aksi durumda özür dileyeceğimi belirttim. Altı sıfır atılınca da bir yazı daha yazıp özür diledim. Hiç bir zaman (Paradan altı sıfır atılırsa anıracağım) demedim. Ya birileri kendisini işletti ve dolduruşa getirdi ya da rüyasında gördü’’ dedi.

’’DAVALARI KAZANDIM’’
Çölaşan, Zaman Gazetesinin 2 kez Başbakanın bu sözleri ile kendisini kastettiğini yazdığını da belirterek ’’ Gazeteyi mahkemeye verdim ve iki davayı da kazandım’’ dedi. Çölaşan kendisinin bütün yazı ve konuşmalarının arşivlerde olduğunu da hatırlatarak Gazeteport’a şunları söyledi:

’’Eğer yalan değilse, o köşe yazısını göstersin. Elinde sallasın, ispat etsin, nerede kim söylenmiş, kim yazmış. Bana (Madem yalan neden dava açmıyorsun) diye soruyorlar. Ama ismimi hiç vermiyor, veremiyor. Kendisini mahkemeye versem avukatları ( Sayın Başbakanımız o sözleriyle Sayın Çölaşan’ı kastetmedi. Çölaşan, ortaya söylenen bu sözler üzerine alınmış) diyecekler. Davamız da reddedilecek’’