Gündem
30 Ara 2021 09:14 Son Güncelleme: 30 Ara 2021 13:04

Emin Çapa Nureddin Nebati’ye sert çıktı! ‘Davaya dönüşmesini çok istiyorum…’

Gazeteci Emin Çapa, Nureddin Nebati’nin çağrısı üzerine BDDK’nın başlattığı soruşturmayla ilgili yaptığı konuşmada sert bir çıkışta bulundu ve “Benim mahkemede söyleyeceklerimi dinlemek ister misiniz?” diye sordu.

Gazeteci Emin Çapa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin çağrısı üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) başlattığı soruşturmayla ilgili Halk TV ekranlarından isyan etti.

“Benim hakkımdaki suç duyurusunun davaya dönüşmesini çok istiyorum. Benim mahkemede söyleyeceklerimi dinlemek ister misiniz?” diyen Çapa, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Resmi kurumlardan gelmesini isteyeceğim verilerin halkın önüne dökülmesini ister misiniz? O iki gecede kimler satış yaptı? Ben onların mahkeme belgelerine girmesini, mahkemeye sunulmasını isterim. Bunu ister misiniz? İktidar değişince biz onları öğreneceğiz elbette… Onlar bize açılacak, biz bakacağız. Çalışacağız o rakamlar üzerine…”

İşte o anlar…

NE OLMUŞTU?

Türk Lirasına bir ay içerisinde yüzde otuza varan değer kaybı yaşatan kur krizinin “algı operasyonu” neticesinde yaşandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nu (BDDK) spekülasyonlarla ilgili inceleme başlatması için göreve çağırdı.

Hazine Bakanı, programda “BDDK’nın seri şekilde hareket etmesini beklerim ben. Anında yanıltıcı, spekülatif davalar açılması lazım. Suç duyurularında daha sıkı şekilde bulunması lazım” dedi.

Nebatinin sözlerinin ardından BDDK, 27 Aralık’ta sosyal medya ve yayın organları üzerinden “kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla” Bankacılık Kanunu’nun 74. maddesinde aykırı davrandığı belirlenen 21 gerçek kişi ve sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulan kişiler arasında eski Merkez Bankası Yöneticisi ve İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz, “Ekonomik OHAL ilan edilebilir” sözleriyle gündeme gelen eski Cumhurbaşkanlığı Danışmanı İzzet Özgenç’in yanı sıra gazeteciler Alican Uludağ, Şeref Oğuz, Mustafa Sönmez, Erk Acarer, Güldem Atabay ve Emin Çapa; ekonomistler Rüşdu Saraçoğlu, Selçuk Gezer, Okan Ayba ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BDDK’nın suç duyurusu üzerine, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında soruşturma başlattı.