Ekonomi
12 Tem 2023 14:56 Son Güncelleme: 12 Tem 2023 15:32

Emekliye ek zamda kritik görüşme başladı! Fark ödemeleri için tarih belli oldu…

Memur ve emekliye zam öngören kanun teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif bugün Genel Kurul'a geldi. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Memur emeklilerine fark ödemeleri de bu ay gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 15 milyon emekli için refah payı zammı geliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme için gözler Genel Kurul'daydı. Ve heyecanla beklenen toplantı başladı. Düzenlemenin yasalaşmasıyla emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılacak. Verilecek zam, emeklilerin kök maaşlarına yansıyacak.

EMEKLİYE EK ZAM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ekonomiye ilişkin mesajlar vererek, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25’lik artış ile ilgili yeni bir teklifi gündeme getirdi.

Bahçeli, "Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimizi yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır." dedi ve emeklilere seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Açık ve samimi teklifimiz şudur; 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” demişti.

Bu kapsamda yüzde 25 olan emekli zammı oranının yüzde 30 seviyelerine yükseltilebileceği iddia edildi.