Emekliye doping gibi zam geliyor! Kök ücret müjdesi verildi

SSK ve Bağ-Kur'lunun emekli maaşı zam oranlarıyla ilgili düzenleme yapılacak mı? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Konuyla ilgili olarak gazeteci Cem Küçük, kök maaşlara dikkat çekerek en düşük emekli aylığı için rakam verdi. Açıklamasının devamında diğer ücretlere zam oranının yüzde 50 olduğuna dikkat çeken Küçük, "Adalet açısından da bunun olması lazım" dedi. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Emekliye doping gibi zam geliyor! Kök ücret müjdesi verildi - Sayfa 1

Asgari ücretin belli olmasından sonra gözler emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarına çevrilmişti. 3 Ocak'ta açıklanan veriler sonrasında memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 50'ye yakın zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi için ise bu oran yüzde 37,5'te kaldı.

111
Emekliye doping gibi zam geliyor! Kök ücret müjdesi verildi - Sayfa 2

Zam oranlarının belli olmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 50'ye yakınlaştırılacağı iddia edildi. Gözler şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacağı açıklamaya çevrildi.

211
Emekliye doping gibi zam geliyor! Kök ücret müjdesi verildi - Sayfa 3

Gazeteci Cem Küçük, artan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek en düşük emekli maaşı için rakam verirken, Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun ise "Bankalar ödemeleri yapacakları kişinin aylıklarına yüzde 37,7 farkla hesaplamalar yapıyor. Bu çok büyük bir hayal kırıklığı yaratır. Ben seçim öncesi böyle olacağını zannetmiyorum" dedi.

311
Emekliye doping gibi zam geliyor! Kök ücret müjdesi verildi - Sayfa 4

"BU ÇOK BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YARATIR"

Gazeteci Cem Küçük, artan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek en düşük emekli maaşı için rakam verirken Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun ise "Bankalar ödemeleri yapacakları kişinin aylıklarına yüzde 37,7 farkla hesaplamalar yapıyor.

411