Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Zamlar maaşlara nasıl yansıyacak?

Milyonlarca emekli Temmuz ayında enflasyon ve refah payı artışı aldı. Ancak özellikle taban maaş alanlar açısından yeni bir çalışma gündeme geldi. Bu noktada birkaç formül masada bulunuyor. İşte tüm detaylar…

Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Zamlar maaşlara nasıl yansıyacak? - Sayfa 1

Emekliler ve memurlar her yıl iki dönemde maaş artışı alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında oluşan 6 aylık enflasyon bu artışlarda en önemli belirleyici oluyor. SSK ve Bağkur emeklileri 6 aylık enflasyon kaç puan ise o kadar artış alıyor.

116
Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Zamlar maaşlara nasıl yansıyacak? - Sayfa 2

Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile birlikte oluşan enflasyon farkını artış olarak maaşlarında görüyor. Bu noktada başta en düşük aylıklarda olmak üzere emekliler için bir ara zam formülü gündeme geldi.

216
Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Zamlar maaşlara nasıl yansıyacak? - Sayfa 3

Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ- Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak.

316
Emekliye ara zam formülü ortaya çıktı! Kim, ne kadar alacak? Zamlar maaşlara nasıl yansıyacak? - Sayfa 4

Ancak bir iyileştirme de gündemde… Takvim’deki habere göre bu iyileştirme Ocak artışıyla birlikte yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilecek. 

416