Ekonomi
24 Mar 2023 15:40 Son Güncelleme: 24 Mar 2023 15:54

Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesi zammı belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacağı yeni emekli ikramiyesi tutarını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Elitaş, "16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olacak. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz" dedi. 

Elitaş'ın açıklamaları şöyle:

"Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız bayram ikramiyelerinin 2'şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı için 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek. 900 TL zam yaptık.

Kanun teklifi TBMM'de yasalaşıp Cumhurbaşkanının yayımladığı andan itibaren Türkiye'de 7500 TL altında ikramiye olmayacak. Bizim 10 bin TL maaşımız vardı, niye artırmıyorsunuz diyenler var. Emekli maaşı, sosyal güvenlik çatısında olan herkesi kapsıyor."