Ekonomi
24 Eki 2023 18:41 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 18:43

Emeklilik yaşı artıyor, maaş bağlama oranı düşüyor! Çalışanlara kötü haberi verdi

Emekli olmayın bekleyenler ve emekli maaşıyla ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Kötü haberi SGK uzmanı Ali Tezel duyurdu. Emekli olma yaşı değişiyor, aylık bağlanma oranı düşüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise emeklilik yaşıyla ilgili açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

SGK uzmanı Ali Tezel, EYT düzenlemesine ilişkin tartışmalar sürerken ve tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili detaylar konuşulurken yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Tezel, yaş şartının kademeli olarak 65 veya 70'e çıkarılacağını belirtti.

Tezel, "Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek" paylaşımı yaptı.

Tezel'in iddiasına göre emekli aylığı bağlama oranları yüzde 25'e düşürülecek. Tezel "Şu anda aylık bağlama oranı yüzde 28, bunu da yüzde 25'e düşürecekler. Yani daha düşük emekli maaşı verecekler" dedi.

YALANLAMA GELDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde konuştu. Kurla ilgili açıklama yapan Yılmaz kurda seçim sonrası önemli bir hareketlilik yaşadığını belirtti. Yılmaz, "Seçim sonrası kurda önemli bir hareketlilik yaşandı. Oldukça önemli bir değişim oldu. Önümüzdeki dönemde böyle bir haraketlilik beklemiyoruz. Bununla ilgili bir hedefimiz yok. Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı.