Emeklilik iptal ediliyor! Madde madde açıklandı

Emeklilik sürecine dair bilinmesi gereken avantajları ve dezavantajları sıralayan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, prim gün sayısından emekli aylığına kadar merak edilenleri tek tek sıraladı.

Emeklilik iptal ediliyor! Madde madde açıklandı - Sayfa 1

Milyonlarca çalışan uzun yıllar boyunca çalışma hayatı içerisinde emekli olacağı günün hayalini kurarken, akıllarını en çok karıştıran sorulardan birisi de emeklilik sürecinde yapılması gerekenler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden emekli olmadan önce yapılması gerekenleri madde madde sıraladı.

110
Emeklilik iptal ediliyor! Madde madde açıklandı - Sayfa 2

Erdursun, SSK'den emekli olmak için çalışmadan sağda solda kendisini sigortalı olarak gösterenlerin sahte sigortalılık ve emeklilik iptali riski ile karşılaşabileceğini ifade etti.

210
Emeklilik iptal ediliyor! Madde madde açıklandı - Sayfa 3

SGK Uzmanı Erdursun, emeklilik sürecine ilişkin bilinmesi gerekenleri, "Emeklilikte işinize yarayacak bilgiler" başlığı ile 11 maddede avantajları ve dezavantajlarıyla şöyle sıraladı:

310
Emeklilik iptal ediliyor! Madde madde açıklandı - Sayfa 4

-EYT'de SSK'dan emekli olmak Bağ-Kur'a göre daha avantajlıdır.

-Son 2520 gün içinde hangi statüden daha fazla gününüz varsa o statüden emekli olursunuz.

-SSK'lıların emekli aylığı Bağ-Kur'a göre daha yüksek olur ancak asgari ücret düzeyinde prim ödeyenlerde aynı dip aylığı alırlar.

410