Kültür Sanat
15 Mar 2021 11:58 Son Güncelleme: 15 Mar 2021 12:22

Emeklilik hayali kuranlar için rehber kitap 'Ah Bir Emekli Olsam'

Çalışanlara yönelik sorunları kaleme alan gazeteci Faruk Erdem, 'Ah Bir Emekli Olsam' adlı kitabıyla emeklilik hali kuranlara rehberlik ediyor.

Takvim gazetesinde çalışanların sorunlarına yönelik konuları işleyen gazeteci Faruk Erdem, 'Ah Bir Emekli Olsam' adlı kitabıyla ne zaman ve nasıl emekli olacağını merak edenlere rehberlik ediyor.

Milyonlarca çalışana rehberlik edecek olan kitapta hikayeler eşliğinde ve anlaşılır örneklerle  okurun hiç kimseye ihtiyaç duymadan emekliliğini hesaplayabileceği tablolar yer alıyor. 

Türkiye’de milyonlarca çalışanın en çok merak ettiği konuların başında ne zaman emekli olacağı geliyor. Gazeteci Faruk Erdem'in bu sorundan hareketle hazırladığı ‘Ah Bir Emekli Olsam!’ isimli kitap raflarda yerini aldı.

KİTAPTA NELER VAR

Kitapta, yasalarımızdaki emeklilik imkanlarını, erken emekli olma fırsatlarını, çalışmayanlara sağlanan emeklilik avantajlarını sade bir dille anlatılıyor.

Ne zaman ve nasıl emekli olunur?  Ne kadar prim ödenmeli? Hangi şartlarda erken emeklilik hakkı kazanılıyor? Çalışmadan emeklilik mümkün mü? Emekli maaşı nasıl artırılır? Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı bu kitapta bulunuyor.

Bu konuda önemli bir boşluğu dolduracak olan ve Sahi Kitap tarafından çıkartılan ‘Ah bir emekli olsam’ tüm dijital platformlarda ve kitapçılarda okurlarını bekliyor.
 
KİTAP ARKA KAPAK YAZISI

Ev alsam, araba alsam, teknem olsa, tatile çıksam, dünyayı gezsem…
Hayaller sonsuz, kaynaklar kıt.
Herkes emekli olacağı tarihi bilmek istiyor.
Bir güvenceye ihtiyaç duyduğumuz için emekliliği önemsiyoruz. Yoksa hepimiz biliyoruz ki “Kıyı kasabasında balık tutmak, tekne ile dünya turuna çıkmak” her emekliye nasip olacak bir hayal değil. Ama emeklilik zamanı da bir gün çıkıp gelecek.  Peki ne zaman ve nasıl emekli olunur?  Ne kadar prim ödenmeli? Hangi şartlarda erken emeklilik hakkı kazanılıyor? Çalışmadan emeklilik mümkün mü? Emekli maaşı nasıl artırılır? Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı işte bu kitapta. Faruk Erdem’den Ah Bir Emekli Olsam!, emeklilik için ihtiyaç duyduğunuz sihirli rakamlardan oluşan bir rehber.