Emekliliği 5 yıl öne çekiyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsayan detay

Çalışma hayatıyla ilgili bir dizi değişiklik meydana geldi. Kimler nelerden faydalanabilir? Ev Hanımlarını yakından ilgilendiren bir düzenleme daha geldi. Devlet desteğiyle ceplerinden çıkan tutar azalacak. Eğer EYT'li küçük esnafsanız 5 yıl erken emekli olabilirsiniz. Çalışan anneler ile ilgili de doğum borçlanması yapılacak. Peki bu değişiklikler neler? İşte bütün soruların yanıtı...

Emekliliği 5 yıl öne çekiyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsayan detay - Sayfa 1

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasalaşmasıyla çalışana ve işverene önemli destekler verilecek. Bu düzenlemeler nelerdir sorusuna, Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen merak edilenleri A Haber'e anlattı.

118
Emekliliği 5 yıl öne çekiyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsayan detay - Sayfa 2

İşte Elmen'in açıklamaları;

"Şuanda düzenleme adı altında yapılıyor. Bunla ilgili çalışma yapılıyor. Bağkur'lu için prim günü indirimiyle bir paket üzerine bir konuşma geçti. Hazırlanacak yazı için en merak edilen EYT'li Bağkur'lu erkek bireyler için. Bu kişilerin EYT'den emekli olma şartı 25 hizmet yılı ve 9000 gün olarak belirlenmişti.

218
Emekliliği 5 yıl öne çekiyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsayan detay - Sayfa 3

Kadınlarda bu 9000 gün 7.200 gün olduğu için eşitlik istedi erkekler. "Bizde kadın esnaf gibi çalışıyoruz bizde 7.200 güne inelim" dediler. Bakanlıkta bunla ilgili çalışma yaptığını belirtti.

318
Emekliliği 5 yıl öne çekiyor! Yüz binlerce vatandaşı kapsayan detay - Sayfa 4

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK!
EYT'li bir erkek ve küçük esnafsanız (Kuaför,bakkal,çilingir) 20 hizmet yılı 7.200 güne düşmüş olacak. Prim düşüşüyle birlikte bu da 5 yıl erken emeklilik demek oluyor.

418