Emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi! Bakan Işıkhan detaylarını açıkladı

Emekli milyonlarca vatandaş için özel indirim ve kampanya müjdesi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek emeklilere özel indirim ve kampanyaları peş peşe sıraladı. İşte detaylar...

Emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi! Bakan Işıkhan detaylarını açıkladı - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu.

117
Emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi! Bakan Işıkhan detaylarını açıkladı - Sayfa 2

Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü.

217
Emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi! Bakan Işıkhan detaylarını açıkladı - Sayfa 3

Bugün de 2023 yılı iş gücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi.

317
Emeklilere özel indirim ve kampanya müjdesi! Bakan Işıkhan detaylarını açıkladı - Sayfa 4

Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyindedir.

417