Emekli zammı için masada 3 formül var! Erdoğan’a sunulacak…

Emekli zammı için takvim belli oldu. İki bakanlığın üzerinde detaylı bir şekilde çalıştığı emekliye zam düzenlemesinde sona gelinirken, gelecek hafta yapılacak son toplantıda ayrıntılar tamamen netleşecek. Emekli maaşı zammı için 3 formülün konuşulduğu düzenleme son şeklini almasının ardından önce Erdoğan’a, Ekim ayında ise Meclis’e gidecek. Peki en düşük emekli maaşı ne olacak?

Emekli zammı için masada 3 formül var! Erdoğan’a sunulacak… - Sayfa 1

Milyonlarca emeklinin maaşlarında yapılacak ek iyileştirme için sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 17 milyon emekli için çalışmalarda üç ayrı formül ortaya çıktı. Zam çalışması ile ilgili takvim de belli oldu. Çalışma ile Hazine ve Maliye bakanlığı bürokratların hazırlığını yaptığı çalışmalar için üçlü bir zirve yapılacak. İşte tüm detaylar...

114
Emekli zammı için masada 3 formül var! Erdoğan’a sunulacak… - Sayfa 2

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelecek. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantıda son şekli verilecek çalışma, Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis aşamasına geçilecek.

214
Emekli zammı için masada 3 formül var! Erdoğan’a sunulacak… - Sayfa 3

EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde "Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Bu konuda yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" açıklaması yaptı.

314
Emekli zammı için masada 3 formül var! Erdoğan’a sunulacak… - Sayfa 4

Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme ilkemiz var. En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, o çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

414