Emekli ve memura şok haber! 2 bin lira kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasına göre 14 yıldır uygulanan sistem değişiyor. Cem Küçük'e açıklama yapan Bakan Şimşek Ocak ayından itibaren uygulanacak olan yeni sistemin detaylarını aktardı. Yapılacak değişiklikt Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından 2 bin lira kesintiye gidilmesine neden olacak.

Emekli ve memura şok haber! 2 bin lira kesilecek! - Sayfa 1

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle maaşları her geçen gün eriyen emekli, memur ve çalışanlar Ocak ayında yapılacak zammı dört gözle beklerken kötü haber geldi.

111
Emekli ve memura şok haber! 2 bin lira kesilecek! - Sayfa 2

TGRT Haber'den Cem Küçük'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşlarının yeni yılda nasıl olacağını açıkladı. 14 yıldır uygulanan politikanın son bulacağını duyurdu.

211
Emekli ve memura şok haber! 2 bin lira kesilecek! - Sayfa 3

Bakan Şimşek'in yaptığı yeni açıklamaya göre, bu yıl itibarıyla hayata geçirecekleri yeni uygulamanın detayları ortaya çıktı. Yapılacak sistem değişikliği, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranından yaklaşık 2 bin lira kesintiye gidilmesine yol açacak.

311
Emekli ve memura şok haber! 2 bin lira kesilecek! - Sayfa 4

REFAH PAYI UYGULAMASI
Yeniçağ'da yer alan habere göre 2009 yılından itibaren maaşlara yansıtılan enflasyon farkının üzerine refah payı ekleme yoluna giden hükümet, son yıllarda yüksek enflasyonlar karşısında yüzde 10 seviyelerinde refah payı uygulaması ile günden güne düşen memur ve emekli maaşlarını dengelemeye çalışıyordu.

411