Emekli ve memura büyük zam! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı

Milyonların gözü kulağı 3 Ocak'ta açıklanacak kritik verilere çevrildi. Refah payı ve enflasyon tahmini göz önünde bulundurularak 2023'te zamlı memur ve emekli maaşları hesaplandı. İşte olası yeni maaşlar...

Emekli ve memura büyük zam! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 1

Asgari ücret zammının ardından memur ve emekliler de 2023'te maaşlarının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 1 milyon sosyal yardım alan vatandaşın gözü 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verilerinde olacak. Peki 2023'te zamlı en düşük emekli ve memur maaşının ne kadar olması bekleniyor? Öğretmen ve polis maaşı ne kadar olacak?

126
Emekli ve memura büyük zam! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkarılmasının ardından gözlerin çevrildiği memur ve memur emeklisi zammı hakkında konuşan Bakan Bilgin, milyonları heyecanlandıran sözler sarf etmişti.

226
Emekli ve memura büyük zam! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 3

"ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ YAPACAĞIZ"

Bakan Bilgin, "Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor.

326
Emekli ve memura büyük zam! Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 4

Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek. Biz tüm bunları değerlendirerek alım gücünü destekleyecek oranda karar vereceğiz.

426