Emekli ve memur zammı için yeni yıl müjdesi! Canlı yayında çarpıcı oran

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur maaşlarında yapılacak zam oranına çevrildi. 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verilerine odaklanılırken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, canlı yayında maaş artışlarıyla ilgili oran vererek hükümetin yapacağı refah payı ilavesine dikkatleri çekti.

Emekli ve memur zammı için yeni yıl müjdesi! Canlı yayında çarpıcı oran - Sayfa 1

Milyonların beklediği asgari ücret sonrasında gözler emekli ve memurun maaşlarına çevrildi. Aralık ayında başlayan asgari ücret maratonu 27 Aralık'ta son buldu. Alınan kararla birlikte 2024 yılında ödenecek asgari ücret net 17 bin 2 TL olarak açıklandı.

17
Emekli ve memur zammı için yeni yıl müjdesi! Canlı yayında çarpıcı oran - Sayfa 2

Asgari ücretin ardından emekli ve memur maaşlarında yılın ilk 6 ayında uygulanacak zam oranı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır" demişti.

27
Emekli ve memur zammı için yeni yıl müjdesi! Canlı yayında çarpıcı oran - Sayfa 3

3 OCAK'A KİLİTLENİLDİ

Binlerce kişi şimdi 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranına odaklandı. Canlı yayında açıklama yapan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla şunları ifade etti:

37
Emekli ve memur zammı için yeni yıl müjdesi! Canlı yayında çarpıcı oran - Sayfa 4

"ENFLASYON FARKI GELECEK"

"3 Ocak'ta TÜİK enflasyon rakamlarını özellikle aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladığı anda biz de memur ve memur emeklisi, işçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin de net maaşını ortaya koyacağız.

47