Emekli ve memur maaşı için zam oranı yükseldi: Öğretmen, polis, hemşire, doktor için yeni hesaplama

Maaşlara yeniden zam dönemi başlıyor. Milyonlarca memur ve emekli Ocak ayında yapılacak zam oranını merakla beklerken yeni zam oranı gündeme geldi. Öğretmen polis, hemşire için yapılan maaş hesaplamalarında miktar yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaş tablosu...

Emekli ve memur maaşı için zam oranı yükseldi: Öğretmen, polis, hemşire, doktor için yeni hesaplama - Sayfa 1

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bu yıl ilk defa ikramiye alacak emeklilerin yanı sıra, memurlar Ocak ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Kamu idareleri personeline gelecek yıl 2,6 trilyon TL nakdi ödeme yapılıyor.

121
Emekli ve memur maaşı için zam oranı yükseldi: Öğretmen, polis, hemşire, doktor için yeni hesaplama - Sayfa 2

Aslan payını ise eğitim ve sağlık alanında çalışanlar alacak. Yıl başında yapılacak zam için yeni ipucu ortaya çıktı. Merkez Bankası tarafından yayımlanan yenilenmiş Ekim ayı anketinde yıl sonu enflasyon beklentileri de yükseldi. SSK, Bağ-Kur emeklileri başta olmak üzere öğretmen, polis, hemşire ve doktor maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

221
Emekli ve memur maaşı için zam oranı yükseldi: Öğretmen, polis, hemşire, doktor için yeni hesaplama - Sayfa 3

3 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ
Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon farkı oranında zam yapılıyor. Memur ve memur emeklileri aynı zamanda toplu sözleşme ile belirlenen zam oranı da maaşlarına yansıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Eylül ayında açıkladığı enflasyon rakamlarına göre verilere göre maaşlara yapılacak zam için 3 aylık enflasyon farkı belli oldu.

321
Emekli ve memur maaşı için zam oranı yükseldi: Öğretmen, polis, hemşire, doktor için yeni hesaplama - Sayfa 4

Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 25,11 oldu.

421