Ekonomi
11 Eki 2022 17:53 Son Güncelleme: 11 Eki 2022 17:55

Emekli promosyonuyla ilgili SGK'dan açıklama

Milyonların beklediği haber geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın emeklilere ne kadar promosyon vereceği belli oldu. İşte o rakamlar.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyon ödemelerinde detaylar belli oldu. Kamu bankaları emekli maaşları için promosyon tutarlarını belirledi. İşte yeni rakamlar...

Sabah gazetesinden Dilek Güngör günler önce duyurmuştu. Kamu bankaları emeklilere verilecek promosyon rakamı konusunda yeniden bir belirleme yapacaklardı. Dilek Güngör, kamu bankalarının ne kadar promosyon vereceğini de açıklamıştı ve şöyle demişti:

Güngör, “Öğrendiğime göre, rekabette daha fazla geride kalmak ve müşteri kaybetmek istemeyen kamu bankaları hükümetin de talimatıyla bir hazırlık yapmış… Hatta bildiğim kadarıyla Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Hazine ve Maliye Bakanlığı’na promosyon teklifini sunmuş… Teklife göre, hiçbir ayrım olmadan her emekliye 5 bin TL verilmesi planlanıyor. Yani emekli maaşı düşük olan da yüksek olan da aynı promosyonu alacak. (Bilenler vardır, özel bankaların yüksek promosyonlarında maaş miktarı belirleyici… Maaşı 2.500 TL’den düşük olanlar 5 bin TL, yüksek olanlar 6 bin, 7 bin, 7 bin 500 TL alabiliyor. Hatta birçok özel banka kendisine gelen emekliye kredi kartı pazarlıyor, elektrik-gaz-telefon fatura ödemesini bankadan yapmasını istiyor.) Bakanlık, rakamın 7.500 TL’ye çıkarılması taraftarı… Tabii, hesaplayınca bu da epey maliyetli oluyor. Zira, kamu bankalarından emekli aylığı alan neredeyse 7 milyon kişi var. “ dedi.

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ VE RAKAM ORTAYA ÇIKTI

İşte bununla ilgiil SGK'dan açıklama geldi ve kamu bankalarının emekliye ne kadar promosyon vereceği de netleşti ve bununla ilgili rakam da duyuruldu.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, 3500 TL’ye kadar olanlara 3.000 TL, 3500 TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500 TL, 7500 TL – 10.000 TL arası olanlara 4.500 TL, 10.000 TL’den fazla olanlara 5.000 TL promosyon verilecek.

SGK'dan yapılan açıklama şöyle:

Kurumumuz ile bankalar arasında 2020/Mart ayında imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokoller 01.11.2022 tarihinde güncellenecek olup, aşağıdaki listede bulunan bankalarla yeniden protokol imzalanacaktır.

Bankalar ile imzalanacak protokole göre Kurumumuzdan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları;

3500.-TL’ye kadar olanlara 3.000.-TL,
3500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,
7500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL,
10000.-TL’den fazla olanlara 5.000.-TL

3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacaktır.

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekmektedir.

Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İŞTE O BANKALAR

TC. Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
Türkiye İş Bankası A.Ş.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Akbank T.A.Ş.
Denizbank A.Ş.
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
QNB Finansbank A.Ş.
ING Bank A.Ş.
Şekerbank T.A.Ş.
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
Vakıf Katılım Bankası A.Ş.
Odeabank A.Ş.
Fibabanka A.Ş.