Emekli maaşı zam oranları hakkında çarpıcı iddia! Hayal kırıklığına uğratacak…

Emeklilerin kesin zam oranı 3 Ocak tarihinde belli olacak. Öncesinde meraklı bekleyiş devam ediyor. Peki emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç para olacak? 2022 yılı SSK ve BAĞKUR emekli zammı ne kadar, belli mi? Bu sorularla ilgili bugün ‘hayal kırıklığı’ yaşatacak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Emekli maaşı zam oranları hakkında çarpıcı iddia! Hayal kırıklığına uğratacak… - Sayfa 1

Emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 2021’in son gününde 2022 emekli maaş zammı da en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. 3 Ocak'ta enflasyon verilerinin açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur için 2022 emekli maaş zammı da netlik kazanacak. Peki emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç para olacak? 2022 yılı SSK ve BAĞKUR emekli zammı ne kadar, belli mi? İşte Milliyet yazarının açıklanması beklenen zam oranları hakkındaki çarpıcı yazısı…

116
Emekli maaşı zam oranları hakkında çarpıcı iddia! Hayal kırıklığına uğratacak… - Sayfa 2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararının ardından Türk lirasındaki değer kaybı tarihi seviyeye ulaştı.

216
Emekli maaşı zam oranları hakkında çarpıcı iddia! Hayal kırıklığına uğratacak… - Sayfa 3

Alınan kararlar ile eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi aştı.

316
Emekli maaşı zam oranları hakkında çarpıcı iddia! Hayal kırıklığına uğratacak… - Sayfa 4

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 21,31'e yükseldi. Aylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi. Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göreyse yıllık enflasyon, yüzde 58,65.

416