Emekli maaşı ve ikramiyeler artacak! ‘Çalışma yapıyoruz’ diyerek duyurdu…

Milyonların gözü kulağı EYT ve asgari ücret zammıyla ilgili haberlere çevrilmişken, 3600 ek göstergeyle ilgili müjde gibi bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, ek göstergede kapsamın daha da genişleyeceğini açıkladı.

Emekli maaşı ve ikramiyeler artacak! ‘Çalışma yapıyoruz’ diyerek duyurdu… - Sayfa 1

EYT'de son aşamaya gelindi. Akıllardaki en önemli soru ise emeklilik için yaş şartının getirili getirilmeyeceği. EYT düzenlemesinde son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemesi beklenirken, onun öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den 3600 ek göstergeyle ilgili müjde niteliğinde bir açıklama geldi. Bilgin, milletvekillerinin taleplerini dikkate aldıklarını, bir çalışma yaptıklarını ve ek göstergeyle ilgili kapsamın genişleyebileceğini söyledi.

112
Emekli maaşı ve ikramiyeler artacak! ‘Çalışma yapıyoruz’ diyerek duyurdu… - Sayfa 2

Nefesler tutuldu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için geri sayım başladı. Düzenlemeyle birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hayali kurarken, yaş şartının getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor.

212
Emekli maaşı ve ikramiyeler artacak! ‘Çalışma yapıyoruz’ diyerek duyurdu… - Sayfa 3

EYT'de yaş sınırı kriteriyle ilgili Ankara kulislerinde 3 senaryo öne çıkıyor.

312
Emekli maaşı ve ikramiyeler artacak! ‘Çalışma yapıyoruz’ diyerek duyurdu… - Sayfa 4

Kadınlarda 46, 48 veya 50 yaş; erkeklerde ise 48, 50 veya 52 yaş sınırlamasının masada olduğu belirtilirken, hiçbir yaş sınır olmadan düzenlemenin geçmesi de gündemde.

412