Gündem
16 Tem 2020 10:52 Son Güncelleme: 16 Tem 2020 11:00

Emekli hakim Üçok, FETÖ'nün yeni hain planını açıkladı

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün Almanya'da yaptığı toplantıda aldığı yeni kararları Sözcü'ye açıkladı.

Balyoz kumpası ve Kayseri'deki cemaat soruşturmasından 4 yıl 9 ay hapis yatan ve ardından beraat eden Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, TSK içindeki örgütlenmeyi ilk anlatan ve darbe girişimi öncesi uyaran bir isim.

Üçok, yaptığı açıklamalarla yeni uyarılarda bulundu.

İşte Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un Sözcü'ye yaptığı açıklamalar;

“Almanya'nın Köln şehrinde geçen haziran ayında FETÖ'nün yurt dışındaki üst düzey yöneticileri toplantı yaptı. Yaklaşık 40-50 isim… Bu toplantıları darbe girişiminden sonra her yıl düzenli yaptıklarını öğrendim. ABD'de yaşayan meşhur kaçaklar, Taraf'ın eski polis yazarı Emre Uslu ve Zaman'ın yöneticisi Ekrem Dumanlı da konferans yoluyla bu toplantıya katılmış.

Bu toplantıda önemli kararlar almışlar.

Bu kararlar şöyle:

FETÖ'ye zarar verebileceği değerlendirilen TSK içindeki generaller hedeflerinde. CİMER, BİMER üzerinden sahte ihbarlarla subaylara karşı karalama kampanyası başlatılacak. Bu ihbarlarla Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi terfileri önlenecek. Kontrollü itirafçılık yeni çalışma modeli! Bazı itirafçılar, TSK içinde örgütle hiç ilişkisi olmayan tam tersi örgütle mücadele eden subayların isimlerini sözde ifadelerinde savcılığa verecek ve bunların da terfileri önlenecek!

Tümamiral Cihat Yaycı en somut örneği. FETÖ'nün sosyal medya hesaplarından ‘görevden alınacak' kampanyası başlattığı Yaycı Paşa, uyduruk bir soruşturma üzerinden istifa etmek zorunda kaldı.

Almanya'daki toplantıda alınan diğer bir karar da şu:

Örgüte zarar verdiklerini düşündükleri gazetecilerle ilgili sahte ihbar mektupları hazırlıyorlar! Bu haberleri ya da kitapları yazanları çeşitli suçlamalarla cezaevine göndermenin yolunu arayacaklar! Ne yazık ki örgütün aldığı bu kararlar biliniyor olmasına rağmen cezaevine atılan arkadaşlarımız oldu…

Örneğin… Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel gibi isimler… TSK'da bu örgütle mücadele eden subaylar emekliye ayrılmak zorunda kaldı! İşte bu Fetullah'ın nasıl aktif olduğunu gösteriyor! Şimdi dışarıda kendileriyle ilgili kitap yazan, haber yapan diğer gazetecileri hedef aldılar. Sayın İçişleri Bakanı, Adalet Bakanımız, HSK Başkan Vekili Sayın Mehmet Yılmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İrfan Fidan ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İsmail Uçar'a seslenmek istiyorum: Bu oyunu bozun!”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız