Emekli aylığı ve bayram ikramiyesine zam sinyali! Bakan Bilgin duyurdu…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Çalışma hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Emekli aylığı ve bayram ikramiyesine zam sinyali! Bakan Bilgin duyurdu… - Sayfa 1

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte emeklilerin gözü bir kez daha bayram ikramiyesine çevrilirken, bu konuda bugün sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Saat 12.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, dernekte biraraya geldi. Görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşı ve emeklilerin bayram ikramiyesini yükseltecek çalışmalar üzerinde durulduğunu belirtirken çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağını açıkladı. Peki bu yıl bayram ikramiyelerine zam var mı? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte son dakika haberinin detayları…

125
Emekli aylığı ve bayram ikramiyesine zam sinyali! Bakan Bilgin duyurdu… - Sayfa 2

Kritik görüşme sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalar şöyle:

225
Emekli aylığı ve bayram ikramiyesine zam sinyali! Bakan Bilgin duyurdu… - Sayfa 3

5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.

325
Emekli aylığı ve bayram ikramiyesine zam sinyali! Bakan Bilgin duyurdu… - Sayfa 4

Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım.

425