Politika
29 Nis 2023 08:40 Son Güncelleme: 29 Nis 2023 08:49

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda ‘Ahmet Şık’ çatlağı! TİP özür diledi, HDP açıklama yaptı

TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın İstanbul'daki seçim çalışması esnasında çekilen videodaki HDP sözleri üzerine Emek ve Özgürlük İttifakı üyelerinden art arda açıklamalar geldi.

TİP İstanbul 2. Bölge adayı Ahmet Şık, partisinin bileşeni olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir diğer üyesi olan HDP hakkındaki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul’daki seçim çalışması esnasında bir yurttaşla yaşadığı diyalogda “Bu ülkenin Türk faşisti var, bir de Kürt faşistiyle uğraşamam” diyen Şık, Selahattin Demirtaş ve HDP için “Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Şık, söz konusu videoda şu sözleri söyledi:

Hâlâ var. Bak Selahattin (Demirtaş) bugün canımızı okumuş, güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin… Selahattin’i çıkar HDP’den, ortada HDP kalmıyor. (Hasip Kaplan) Maalesef. Ben de bundan rahatsızım zaten. Bu ülkenin Türk faşisti var, bir de Kürt faşistiyle uğraşamam. Bu kadar.

HDP İSTANBUL: BU ÜSLUBU KABUL ETMİYORUZ

Şık'ın videodan yansıtan sözlerine, HDP İstanbul Eş Başkanı Ferhat Encü tepki gösterdi.
Aynı zamanda eski HDP Şırnak Milletvekili olan Ferhat Encü, Twitter'daki hesabından "Bu üslubu ve yaklaşımı kabul etmiyoruz!" mesajını paylaştı.

TBMM'nin 25. ve 26. dönemlerde HDP Diyarbakır Milletvekili olarak parlamentoya giren Sibel Yiğitalp de, başlayan tartışma üzerine Twitter'da Ahmet Şık'ı etiketleyerek video için "Bunun bir açıklaması var mı?" diye sordu.

ŞIK: İÇTENLİKLE ÖZÜR DİLİYORUM

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Şık şu ifadeleri kullandı:

Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak

 

TİP’TEN ÖZÜR
Görüntüler üzerine TİP, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

TİP’ten yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir. Bu sebeple, başta HDP’li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Barış ve kardeşlik için sürdürdüğümüz mücadeleden ve dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”