EMAX Araştırma açıkladı! İşte 15 ilin seçim sonuçları!

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala EMAX 15 ilin yerel seçim anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anketlerde en dikkat çeken il Iğdır oldu. Iğdır'da Akşener'in HDP'ye karşı desteklediği MHP adayı önde görünüyor. MHP adayıyla HDP adayı ararında bir puan fark var. İşte Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin'de anket sonuçları...

EMAX Araştırma açıkladı! İşte 15 ilin seçim sonuçları! - Sayfa 1

EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin illerinde toplam 8566 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket gerçekleştirdi.

133
EMAX Araştırma açıkladı! İşte 15 ilin seçim sonuçları! - Sayfa 2

Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.

233
EMAX Araştırma açıkladı! İşte 15 ilin seçim sonuçları! - Sayfa 3

Seçmenini sandığa götüren kazanır

EMAX Araştırma Genel Koordinatörü Sezai Erhan, AK Parti’nin Elazığ, Erzincan ve Bingöl illerini rahat bir şekilde kazanacağını, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Siirt, Muş, Kars ve Ardahan’da ise bir rekabetin söz konusu olduğunu söyledi. Erhan, rekabetin yaşandığı bu illerde seçimin sonucunu sandığa gitmeyen seçmenin belirleyeceğini ifade ederek, “Bölgede kararsızım diyen her partinin seçmeni kendi partisine çeşitli nedenlerden eleştirel bakıyor ama farklı bir partiye de geçecek bir şey göremiyor. O zaman ya oy verecek yada sandığa gitmeyecek. 31 Mart’ta hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur” dedi.

333
EMAX Araştırma açıkladı! İşte 15 ilin seçim sonuçları! - Sayfa 4

DİYARBAKIR

Araştırmada, vatandaşa ‘Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri’ soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34,5’lik kesim AK Parti’nin adayı Cumali Atilla, yüzde 50,7’lik kesim ‘HDP’nin adayı Adnan Selçuk Mızraklı’ dedi.

433