Teknoloji
04 Nis 2022 15:58 Son Güncelleme: 04 Nis 2022 16:02

Elon Musk'tan Twitter hamlesi!

Elon Musk, sürpriz Twitter hamlesi ile gündeme oturdu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyasına göre Elon Musk, yaklaşık 3 milyar dolarlık hisse satın alarak Twitter'da yüzde 9,2 hisseye sahip oldu. Ünlü milyarder, bu hamlesiyle şirketteki en büyük hissedarlardan biri olmayı başardı. Haberin yayılmasıyla ise Twitter hisselerinde sert yükseliş yaşandı.

Kimsenin beklemediği anlarda attığı bir tweet veya yaptığı bir açıklama ile adını gündeme getirmeyi başaran ünlü milyarder Elon Musk, bu kez Twitter hamlesi ile herkesin ilgisini topladı.

ELON MUSK, TWITTER'DAN HİSSE ALDI
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyasına göre Elon Musk, Twitter'da %9,2 hisseye sahip oldu. Tesla CEO'su, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na göre 14 Mart'ta 73.486.938 Twitter hissesi satın aldı.

BBC, alınan hissenin, Twitter'ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2,89 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi.

EN BÜYÜK HİSSEDARLARINDAN BİRİ OLDU
Alınan hisse, Elon Musk'ı şirketteki en büyük hissedarlardan biri yaptı. Öyle ki Musk'ın hissesi, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in yüzde 2.25'lik hissesinin dört katından fazla.

Haber, Twitter hisselerinde yaklaşık yüzde 25'lik bir artışa neden oldu.

"CİDDİ BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM" DEMİŞTİ
Elon Musk son zamanlarda yeni bir sosyal medya platformu kuracağına ilişkin iddialarla gündeme gelmişti. Musk ise sosyal medya platformu oluşturmayı ciddi bir şekilde düşündüğünü söylemişti.