Teknoloji
18 Kas 2022 07:49 Son Güncelleme: 18 Kas 2022 09:31

Elon Musk'ın 'sabotaj' korkusu! Twitter ofisleri geçici olarak kapatıldı!

Twitter, çalışanlarına yaptığı bir bildirimde şirketin tüm ofis binalarının 21 Kasım'a kadar kapalı olacağını duyurdu. Elon Musk'ın sabotaj endişesi nedeniyle alındığı belirtilen karardan habersiz çalışanlar, binaya giriş kartlarının çalışmadığını kapıda öğrendi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'da sular durulmuyor. Musk'ın patron koltuğuna oturması sonrasında işten çıkarmalar, tartışmalı yeni uygulamalar ve uzaktan çalışmaya son verilmesi ile gündeme gelen Twitter'ın ofisleri geçici olarak kapatıldı. 

BBC News'un edindiği bilgiye göre, şirketten çalışanlara gönderilen mesajda, ofislerin şu andan itibaren geçerli olmak üzere 21 Kasım pazartesi gününe kadar kapatıldığı, çalışanların giriş kartlarının askıya alındığı belirtildi.

Mesajda bu kararın sebebi açıklanmazken, çalışanlardan gizli şirket bilgilerini sosyal medyada paylaşmamaları ve basın mensuplarıyla konuşmamaları istendi.

Karar, Elon Musk'ın çalışanlardan "uzun saatler çalışmayı taahhüt etmelerini veya işten ayrılmalarını" istemesinin ardından geldi. Washington Post'un haberine göre Musk, personele gönderdiği e-postada perşembe gününe kadar uzun saatler çalışma taahhüdünü vermeyen çalışanlara üç aylık kıdem tazminatı ödeneceğini söyledi.

Ofislerin pazartesiye kadar kapatılması kararı öncesinde, Musk'ın bu e-postasından sonra çok sayıda çalışan yeni şartları kabul etmeyerek işten ayrılmıştı. Çalışanlar, kararlarını Twitter üzerinden açıklamıştı.