Teknoloji
24 Kas 2021 17:01 Son Güncelleme: 24 Kas 2021 17:03

Elon Musk Türkiye için tarih verdi

Starlink, 2022 yılı itibariyle Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak.

SpaceX’in ön siparişle satışa açtığı uydudan internet sağlayan Starlink projesinin kitlerinin durumu belli oldu. Starlink, çip krizi nedeniyle siparişlerini yetiştirmede gecikmeler yaşıyordu. Starlink yetkilileri, internet kitlerinin ne zaman teslim edileceğini açıkladı. 

İSTEYEN PARASINI ALABİLİR

Starlink yaptığı açıklamada, çip krizinin kendilerini de etkilediği ifade ederek kitlerin üretimi için yoğun bir çaba sarf edildiğini söyledi. Amerikalı şirket, yaşanan gecikme için müşterilerinden özür diledi. Yapılan açıklamaya göre tüketiciler eğer isterse yaptıkları ödemeleri geri alarak kitten vazgeçebilir.

HEDEF 2022

Starlink yeni nesil kitlerin üretildiğini açıkladı. Şirketin açıklamasına göre yeni nesil kitler, öncekilere göre çok daha iyi performans sunuyor. Bu yeni kitler ile Starlink projesi, 2022 yılı itibariyle Türkiye’de dahil 45 yeni ülkede hizmet vermeye başlayacak. 

STARLİNK NEDİR

Starlink Amerikan uydu şirketi, SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak.