Dünya
13 Şub 2022 09:44 Son Güncelleme: 13 Şub 2022 09:54

Elon Musk o acısını ilk kez anlattı: "Kollarımda öldü"

Tesla CEO'su Elon Musk, 2002'de 10 haftalıkken kaybettiği ilk çocuğunu acı dolu sözlerle ilk kez anlattı.

Elon Musk'ın ilk erkek çocuğu 10 haftalıkken öldü. Musk bu konuyu hiç dile getirmiyor. Ancak mahkeme belgelerine göre milyarder iş insanı 2018'de Tesla kazası nedeniyle çocuğunu kaybeden aileyle konuşurken gönderdiği e-postalarında bu konuyu dile getirdi.

Elon Musk’ın, 2018’de Tesla kazasında hayatını kaybeden bir sürücünün ebeveynine "Çocuğunu kaybetmekten daha kötü bir şey yoktur" şeklinde bir e-posta yolladığı ortaya çıktı.

Musk 4 hafta süren yazışmalarda, 10 haftalıkken kaybettiği ilk çocuğundan da bahsetti.

Musk'ın oğlu 2002'de hayatını kaybetti. Eski New York Times muhabiri Ashlee Vance tarafından Musk hakkında yazılan bir biyografiye göre, Musk ve o sıradaki eşi Justine Wilson bebeği uyandırmaya gittiklerinde nefes almadığını gördüler. Biyografiye göre 3 gün yaşam desteğinde hayat mücadelesi veren Nevada Alexander Musk ardından hayatını kaybetti.

Mailde Musk ayrıca, Riley'ye araba kazasında öğrendiğinde "çok üzüldüğünü" söyledi ve "Tesla olarak, güvenliği artırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye yazdı. "Ailem, arkadaşlarım ve ben Tesla kullanıyoruz ve onlar yapmasalar bile ben yine de elimden gelen her şeyi yapardım" diye ekledi.

Haftalarca e posta üzerinden yazışan Elon Musk, kendisinin de bir evladını kaybettiğini yazdı. Yazışmada Elon Musk şu sözlerle anlattı; "Sizi çok iyi anlıyorum. İlk oğlum kollarımda öldü. Son kalp atışını hissettim." diye yazdı.

Kazaya karışan sürücü ve ön koltuktaki yolcunun aileleri Tesla'ya ayrı davalar açıyor.

Musk, mesajlarından birinde, "Tesla, güvenliği artırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyor. Ailem, arkadaşlarım ve ben Tesla kullanıyoruz ve kullanmasalar bile yine de elimden gelen her şeyi yapardım" dedi.

Tesla, Haziran 2018'de hız sınırı özelliğine bir yazılım güncellemesi gönderdi. Bu özellik, kullanıcı kılavuzunda 18 yaşındayken hayatını kaybeden sürücü Barrett Riley'e ithaf edildi.