Teknoloji
28 Kas 2022 23:37 Son Güncelleme: 29 Kas 2022 00:06

Elon Musk duyurdu: Twitter 2.0 geliyor! Uzun mesaj, şifreli DM, ödeme…

Hemen her gün yeni bir tartışmayla gündeme gelen Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, bu kez Twitter için yeni özellikler açıkladı.

Twitter’da yeni dönem başlıyor. Elon Musk, "Twitter 2.0: Her Şeyin Uygulaması" ile ilgili bilinmesi gereken tüm ayrıntıları kişisel hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı.

Şirket toplantılarında kullanılan slaytları da takipçileriyle paylaşan Musk, Twitter'a gelecek bazı özelliklerin ve büyüme hedeflerinin de yer aldığı o slaytlarda bu yeni döneme "Twitter 2.0: Her Şeyin Uygulaması" adının verildiği görüldü.

KULLANICILAR HER ZAMANKİNDEN DAHA AKTİF

Slaytlardan biri Twitter'a günde yaklaşık 2 milyon yeni kayıt olduğunu ve kullanıcıların her zamankinden daha aktif olduğunu gösteriyor. Bu veriler, yıl bazında ise yaklaşık yüzde 66'lık bir büyümeyi ifade ediyor. Kullanıcıların her zamankinden daha aktif olduğunu gösteren verilere göre, kullanıcılar platformda günlük olarak 8 milyar aktif dakika harcıyor.

Ayrıca platformda nefret söylemi izlenimlerinin düştüğü gözleniyor.

YENİ ÖZELLİKLER SIRALANDI

Slaytlardan bazılarında ise Twitter 2.0 ile gelecek yeni özelliklerden bahsediliyor. Yeni gelecek özellikler ise şöyle sıralanıyor:

Uzun biçimli tweet'ler

Eğlence biçiminde reklam

Video

Şifrelenmiş DM'ler

Mavi tikli Twitter Blue'nun yeniden başlatılması