Teknoloji
22 Oca 2023 13:52 Son Güncelleme: 22 Oca 2023 13:52

Elon Musk duyurdu: Reklamsız Twitter geliyor…

Twitter CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformunu satın almasından bu yana gerçekleştireceği son yeniliği duyurdu. Önümüzdeki haftalarda hayata geçecek yeniliğe göre, Twitter’ı reklamsız kullanmak isteyen kullanıcılara abonelik hizmeti sunulacak.

Reklamsız Twitter projesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla duyuran Elon Musk, yeni abonelik modelinin nasıl fiyatlandırılacağını açıklamadan, "Twitter'da çok sık ve çok büyük reklamlar çıkıyor. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atıyoruz. Dileyenler için hiç reklam olmayacak daha yüksek fiyatlı bir abonelik olacak” diye kaydetti.

REKLAMDAN ABONELİK SİSTEMİNE

Musk, geçtiğimiz ekim ayında sosyal medya platformunu 44 milyar dolara devralmasından bu yana, mavi doğrulama tikini ücretli olarak kullanıcılara sunan Twitter Blue ile şirketin gelirlerini reklamdan abonelik modeline kaydırmaya çalışıyor.

Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ı reklamlardan geliyor ancak reklam veren şirketlerin sosyal medya platforma reklam vermekten vazgeçmesinin ardından şirket gelirlerinde ciddi bir düşüş kaydedildi. Şirket, içerik denetleme politikalarıyla ilgili endişeler nedeniyle markaların siteden çekilmesiyle reklam gelirindeki kayıpları önlemek için mücadele ediyor.