Dünya
09 Mar 2022 11:14 Son Güncelleme: 09 Mar 2022 11:18

Elon Musk'tan Bitcoin hakkında ilginç paylaşım!

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, aktif olarak kullandığı Twitter'dan şifreli bir mesaj yayınlayarak gündem oldu. Musk, birçok Uzak Doğu menşeili markanın ismini birleştirerek Bitcoin'in yaratıcısı olduğu iddia edilen Satoshi Nakamoto'nun adını yazdı.

Twitter’ı bir hayli aktif kullanan Elon Musk, bugün yaptığı “gizemli” bir paylaşım ile yine gündem olmayı başardı.

Özellikle son dönemde kripto paralar ile yaptığı paylaşımlar ile bu konuya ilgili olanlar tarafından yakından izlenen Musk, Twitter’da birçok Asya şirketinin logosunu kullanarak “büyük resmi gördü”.

SAMSUNG HARİCİNDEKİLER JAPON ŞİRKETİ

Musk, Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola’nın logolarını kullanarak Bitcoin’in kurucusu olduğu iddia edilen Satoshi Makamoto’nun adını oluşturdu. Musk’ın ismini ve logosunu kullandığı şirketlerden Samsung haricindekiler Japonya şirketleri. Samsung ise Güney Kore merkezli bir teknoloji şirketi. Musk’ın bu görseli kullandıktan sonra başka bir yorum yapmaması büyük bir tartışma yarattı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Musk’ın “büyük resmi gördüğünü” öne sürerken bazıları da bunun biraz zorlama olduğunu dile getirdi.

SATOSHİ NAKAMOTO KİM?

Elon Musk’ın gündeme getirdiği Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu yıllardır gizemini koruyor… Bitcoin’i yaratan kişi ya da kişilerin kullandığı bir mahlas olarak öne çıkan Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in “white paper”ını da yazan kişi olarak biliniyordu.

Bitcoin’in ortaya çıkmasından 2010 yılının Aralık ayına kadar aktif olan Nakamoto o zamandan beri sessizliğini ve gizemini koruyor.