Gündem
18 Tem 2014 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:28

Elif Çakır'dan Zaman'ın manşetine tepki: İsrail'den özür diler gibi...

Günün Manşeti'nde İsrail'in Gazze'yi işgalini değerlendiren Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, Zaman'ın Gazze'yi görüş biçimini de sert bir şekilde eleştirdi.

İşte programda öne çıkan o diyaloglar:

ZAMAN'IN DİLİ, İSRAİL YANLISI İNGİLİZ MEDYASI GİBİ

Murat Çiçek: Zaman Gazetesi 'Gazze Yanıyor' demiş. 'İsrail binlerce askerle işgale başladı..' diye..

Elif Çakır: Bu enteresan değil mi Zaman Gazetesi'nin yani Gülen Medyası'nın Gazze'yi böyle manşete taşıması? Çünkü en sevdikleri ülke İsrail biliyorsun. 'Güneydeki sevilen ülke' orası ama şunu da konuşmak lazım,  Gülen medyasının bugün 'Gazze yanıyor' gibi itidalli (Neden yanıyor Gazze? Tüp mü patladı?) bir başlıkla çıkması bile Mavi Marmara'daki ikiyüzlüklerini ortaya koydu. 2011'den beri Mavi Marmara ile ilgili o kadar çok tepkiye maruz kaldılar ki bu manşet o tepkilerin bir göstergesidir. O tepkileri görmeselerdi belki de şimdi manşetten değil yukarılarda bir yerlerden görürlerdi ya da daha altlarda.. Asla manşete taşımazlardı. Ama burada şu var, İsrail'in yaptığına asla terör demiyor. 'Abluka altında tuttuğu Filistin' diyor. Çocukların İsrail'in hedefine girdiğini söylüyor. Kendiliklerinden girmişler gibi bir dil kullanıyor. Bunu da ancak CNN International ya da Washington Post veya İsrail'in yanındaki ingiliz basını falan kullanabilirdi.

İSRAİL'DEN ÖZÜR DİLER GİBİ HABER YAPMIŞLAR

Murat Çiçek: 'İsrail'li yetkililer hedeflerinin abluka altındaki bölgeden kendi topraklarına açılan tünelleri yok etmek olduğunu iddia etti' demiş..

Elif Çakır: İsrail'den özür diler gibi bir haber yapmışlar ya! 'Yapmaya mecburduk, kusura bakmayın.. Yazmak zorundaydık ama biz bunu sonra telafi ederiz' falan der gibi.. Ama onları da anlamak gerekiyor mesela Mavi Marmara olayında İsrail Mavi Marmara'yı vurduğu zaman Zaman Gazetesi bir katliam olarak tanımlamıştı....

TAM DA O ANDA BUGÜN TV YAYINI...

Murat Çiçek: Şu anda Ekrem Dumanlı BUGÜN TV'de bir yayında 'Mavi Marmara yanlıştı kardeşim' diyor. Hala 'Mavi Marmara Türkiye'nin hatasıydı' diyor.

DUMANLI'NIN SÖZLERİ TELAFİ AMAÇLI

Elif Çakır: O zaman bu benim biraz önce dediklerimi doğruluyor. Demek ki gazetesinde bunu yazınca BUGÜN TV'ye de bunu telafi etmek için çıkmış bulunuyor yani bu manşeti atarken diğer taraftan da telafi ediyor bunu. Gönül almaya çalışıyor.