Medya
16 Ara 2012 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

ELİF ÇAKIR'DAN KARAALİOĞLU'NA DESTEK; "KURT YAPMAZ BU REKLAM TAKSİMİNİ"

Star yazarı Elif Çakır, Mustafa Karaalioğlu'nun başlattığı 'Reklam' tartışmasına destek verdi..

Star yazarı Elif Çakır, "Kurt yapmaz bu reklam taksimini..." başlıklı medyasında isim vermeden Oktay Ekşi ve Yılmaz Özdil'i topa tuttu..

İşte o yazıdan bir bölüm :

Geçen hafta Mustafa Karaalioğlu’nun “Reklam bütçeleriyle korunan eski medya düzeni” başlıklı yazısı medya için son derece önemli bir “sorunu” tartışmaya açmıştır: zihniyet tartışması.

Hadi daha açık açayım “seni bir manşetle halkın içine çıkamaz hale getiririz” diyerek dün kabineden tehditle “bakan” düşürenleri, pijamayla kapılarında ülkenin başbakanını karşılayanları”koruyan ve finanse” edenleri tartışmaya açtı aslında.

Karaalioğlu’nun “Türkiye değişiyor, medya da eski medya değil” sözü önemli.
Kendisini hala “ana akım medyada” sananların “dünyaya en açık ve eğitimli okur da, alım gücü yüksek izleyici de biz de” yalanlarıyla şişirdikleri balonlar birer birer sönüyor...

Nasıl sönmesin ki...
Attıkları manşetler yalanlanan da onlar, son 10 yıldır Türkiye’ye dair neredeyse hiçbir öngörüde bulunamayan da...
Darbecilerle işbirliği yapanlarda onlar darbe şakşakçılığı yapanlar da...Halkın oylarıyla gelen iktidarı “ellerinden gelse analarını satarlar” diyecek kadar alçalanlar da onlar oy verenleri “bidon kafa, göbeğini kaşıyanlar” diyerek aşağılayanlar da...El kol kola büyük bir gururla Silivri’deki darbecileri ziyaret edenler de yine onların yazarları...
Türkiye değişiyor ancak onlar hala statükonun bekçiliğini yapmaya devam ediyorlar ya da devam ettiriliyorlar.
Çaldıkları minareye de “AB grubu okur-izleyici bizde” kılıfını geçirmişler.

Kimdir AB grubu? Türkiye şartlarında AB grubuna giren insan sayısı ne kadardır. Nüfusun kaçta kaçıdır mesela...
Üniversite eğitimi görmüş, tatile gidebilen, evine en az üç gazete giren, sinemaya giden, evinde çamaşır-bulaşık makinesi olan vesaire. Kriter bu mu? Yoksa kendisini cumhuriyetçi, laik olarak tanımlayan, halkı sevmeyen, kafası karışık, topluma yabancı ve toplumu dizayn edilmesi gereken bir güruh olarak gören, gerektiğinde darbeyle had bildirmenin de demokrasinin bir gereği olduğuna inanan vesaire...Yoksa kriter bu mu?

Beyaz Türk ya da AB grubu olarak adlandırdıkları kesimi bir tarif etseler de bizim kafa karışıklığımız gidiverseler...
Misal televizyonlarında hangi çok seçkin ve entelektüel zevklere hitap eden dizileri, eğlence programları izliyorlarmış?

Elif Çakır'ın yazısının tamamı için tıklayın