Medya
10 Mar 2011 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

ELİF ÇAKIR'DAN FATİH ÇEKİRGE'YE AĞIR ELEŞTİRİ; "LEYLA'YA YÜREK ACISI YA MERVE?"

"İyi de, o dönemde, bu milletin vekili Merve Kavakçı'ya ‘bu kadına haddini bildirin' diyen zihniyete alkış tutmuştunuz."

Leyla’ya yürek acısı!? Ya Merve?

Ezgi Başaran, Fatih Çekirge’yle yeni çıkan kitabı “Kuzey Yolculuğu” vesilesiyle bir röportaj yapmış.

Geçen hafta Egemen Bağış’la birlikte gittiğimiz Portekiz gezisindeydik Fatih Çekirge’yle. Yeni kitabının “bir iç hesaplaşma”ya dair olduğunu söyleyince doğrusu meraklandım.

Aklıma, özellikle Sabah gazetesinin Ankara temsilciliği döneminde gerçekleşen 28 Şubat sürecinde yapıp ettikleri, sonra Cem Uzan’a söylediği “abi askerler arkamızda, bastıralım, bu hükümet düşecek” gibi sözleri geldi. Çünkü bugüne kadar Fatih Çekirge deyince hep bunlar konuşuldu, konuşuluyor.

Ancak bugüne kadar bir tek konuşmayan o oldu.

“Kuzey Yolculuğu” kitabında bu soruların cevaplarını bulacağımı ve Fatih’in “evet hata yaptım” ya da “olaylar sizin bildiğiniz gibi değildi” diyeceğini bekleyerek okumuştum.

Heyhat! Boşa ümitlenmişim... Ancak şiirsel dille yazılmış kitabı sevdim.

Röportajda belki de “Kadınlar Günü”ne denk geldiği için fiyakalı bir laf etmiş Fatih: “Leyla Zana’ya yapılanlara sessiz kaldığım için acı çekiyorum! Sırf bir kadına yapılan muameleden ötürü savunmalıydım” demiş.

Eyvallah Fatih... İyi de, o dönemde, bu milletin vekili Merve Kavakçı’ya ‘bu kadına haddini bildirin’ diyen zihniyete alkış tutmuştunuz. Dün farkında değildiniz tamam. Ama bugün Leyla’ya yapılanı madem ki görüyorsun, özür diliyorsun... Leyla’ya üzülen yüreğin Merve’ye de aynı ölçüde üzülmüyorsa, Leyla aklına geldiğinde hemen Merve de gelmiyorsa, senin bu söylemi vicdan üzerinden değil popülizm kaygısıyla yaptığını düşünürüm ve samimiyetinden şüphe duymakta haksız sayılmam.

Elif ÇAKIR / www.stargazete.com