Gündem
09 Ara 2013 08:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Elif Çakır'a tehdit yağdı: Seni sokağa çıkamaz hale getiririz!

Star yazarı Elif Çakır, önce sosyal medya tarafından linç edildi, ardından tehdit telefonları almaya başladı.

Dersanelerin dönüşüm tartışmasını değerlendirdiği köşe yazısından sonra sosyal medyada adeta linç edilen Star Gazetesi yazarı Elif Çakır’a şimdi de tehdit telefonları gelmeye başladı. Çakır, “Seni sokağa çıkamaz hale getireceğim” telefonları için bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacak.
 
Dersanelerin özel okula dönüştürülmesi tartışmaları sürerken yürütülen kara propaganda yetmeyince, konuyla ilgili yazı yazanlara yönelik tehditler baş gösterdi. STAR yazarı Elif Çakır, dersane tartışmalarını değerlendirdiği yazısından sonra önce sosyal medya tarafından linç edildi, ardından tehdit telefonları almaya başladı. Elif Çakır, 17 Kasım’daki köşe yazısında dersane tartışmasını analiz etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2008 yılında dersanelerin revizyonuyla ilgili konuşmasını referans alarak yazısını oluşturan Çakır, AK Parti’nin 2004 yılındaki eğitim programında da bu meselenin yer aldığına dikkat çekti. Çakır, bütün bunları hatırlatarak dersane tartışmasının aslında cemaati bitirmeye yönelik bir operasyon olmadığına vurgu yaptı.
 
Sosyal medyada linç edildi
Çakır bu yazısının ardından sosyal medyada adeta linç edildi. Küfürlerin yanısıra başörtüsüne yönelik hakarete varan mesajlar almaya başlayan Çakır, ardından tehdit içerikli telefonların yanısıra sessiz telefonlar da almaya başladı. Çakır’a yönelik tehditler 4 Aralık’ta ‘Dersanelerde hükümet geri adım mı attı’ başlıklı köşe yazısının ardından iyice arttı. O gece yarısı ‘Dersane meselesini yazmaya devam et seni sokağa çıkamaz hale getireceğim’ şeklinde tehditlerle karşı karşı karşıya kalan Çakır, meslektaşı Abdülkadir Selvi ile konuşurken telefonunun başka bir numaraya yönlendirildiğine tanık oldu. Tehditler karşısında sessiz kalmayacak olan Çakır bugün İstanbul Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacak.

Star