Polemik & Kulis
26 Eki 2015 02:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:07

Elif Çakır savcılara seslendi: Kabataş kurguydu diyen kişiyi sorgulayın

Star Gazetesi eski direktörü Murat Seçkin'in "Kabataş'ta yaşananların" aslında konuşulmadığını iddia etmesi üzerine Kabataş röportajını gerçekleştiren Elif Çakır'dan cevap geldi.

Taraf gazetesinden Murat Seçkin bugünkü yazısında, Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına yapıldığı iddia edilen ve daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan saldırı iddiasına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Seçkin o dönemde Star gazetesinde editör olarak çalıştığını belirtirken, saldırıya uğradığı iddia edilen Z.D. ile röportaj yapan Elif Çakır’ın sözlerini köşesine taşıdı.

Seçkin, yazısında editörün Çakır'a; "Bunları anlattı mı?" diye sorduğunu, aldığı yanıtın ise "Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım" olduğunu yazdı.

Medya gündemine bomba gibi düşen bu iddiaların ardından Twitter'dan açıklamalarda bulunan Çakır, Z. D.'nin savcılık ifadesini delil gösterdi ve Seçkin'in açıklamalarını yalanladı.

Çakır, ayrıca 'Kabataş'ın kurgu olduğunu öne süren kişilerin sorgulanması gerektiğini belirterek savcılara çağrıda bulundu.