Televizyon
05 Ara 2012 08:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

''ELHAMDÜLİLLAH KEMALİST DEĞİLİM!'' CANLI YAYINDA ÇİLEDEN ÇIKTI!

Muhafazakarların yakından tanıdığı tarihçi canlı yayında çileden çıktı

Muhafazakâr camianın yakından tanıdığı tarihçi Kadir Mısıroğlu, A Haber’de ekrana gelen Bir Sormak Lazım adlı programın konuğu oldu.
 
MUHTEŞEM YÜZYIL’I ELEŞTİRDİ
 
Mısıroğlu, Muhteşem Yüzyıl’ı gerçeklerle bağdaşmıyor gerekçesiyle eleştirirken canlı yayında gelen bir soru üzerine ise deyim yerinde ise çileden çıktı.
 
ÇİLEDEN ÇIKARAN SORU
 
Programı takip eden izleyicilerden birisi tarafından Kadir Mısıroğlu’na Yalçın Küçük benzetmesi yapılınca ünlü tarihçi çok kızdı ve sesini yükselterek cevap verdi.

İzleyicinin biri ünlü tarihçiye "Kadir Mısıroğlu taktığı fesle, Yalçın Küçük’ün muhafazakar mütedeyyin taraftaki kesimin temsilcisi mi?" diye sordu.
 
ELHAMDÜLİLLAH KEMALİST DEĞİLİM

 
O soruya okuduğu bir beyitle yanıt veren Mısıroğlu, "Ben benim. Kimseye benzeme hevesim de yok. Buna ihtiyacım da yok. O adam şimdi hapiste olduğu için onun hakkında bir şey söylemek istemem" dedi.
 
KEMALİZM PAŞA’YI PUTLAŞTIRAN BİR HAREKAT
 
"Ben fesi Kemalist olmadığıma dair bir tabela makamında taşıyorum. Ben Kemalist değilim. Olmaya da mecbur değilim" diyen "Kadir Mısıroğlu, Bunun manası budur. Bunu burada sizin vasıtanızla ilan edeyim. Hatta buna Elhamdülillah da derim çünkü; Kemalizim Kemal Paşa’yı putlaştıran bir harekatın adıdır bana göre" şeklinde konuştu.