Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi…

2022 yılın en iyi 21 dizisi derlendi. İşte Better Call Saul ve Abbott Elementary'den Andor ve Top Boy'a kadar yılın sonu gelirken dalıp gidebileceğiniz en iyi ekran dizileri…

Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi… - Sayfa 1

Better Call Saul ve Abbott Elementary'den Andor ve Top Boy'a kadar yılın sonu gelirken dalıp gidebileceğiniz en iyi ekran dizilerini BBC eleştirmenleri derledi.

İşte BBC eleştirmenlerinin notlarıyla birlikte 2022’nin en iyi 21 dizisi…

122
Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi… - Sayfa 2

1. The Bear (Ayı)

Bir lokantanın mutfağının hem gerçek hem metaforik sıcaklığı, hikaye için mükemmel bir ortam sunuyor. O yüzden Haziran ayında gösterime girdiği ABD'de hemen yazın en tutulan dizilerinden biri olan Hulu yapımı The Bear'e kadar bu arka planı kullanan bir dizi yapılmamış olması gerçekten şaşırtıcı.

Dizide Jeremy Allen White, erkek kardeşinin intihar etmesi üzerine, New York'tan memleketi Chicago'ya dönerek ailesinin sandviç dükkanını devralan usta aşçıyı çok başarılı bir şekilde canlandırıyor.

Fakat dükkanı ayakları üzerine kaldırmaya çalışırken, emektar çalışanı ile yeni işe aldığı çok hevesli aşçı yamağı Sydney (Ayo Edebiri) ile aralarında gerilimler yaşanıyor.

Sonuçta iç rahatlatıcı televizyon programının tam zıddı tarzda bir dizi çıkıyor ortaya. Hem çok gerilimli, hem neşeli ve canlı. Aynı zamanda da -en azından et yiyenler açısından- çok iştah açıcı bir şov çıkıyor ortaya.

ABD'de Hulu, Türkiye ve İngiltere'de Disney+'dan izlenebiliyor.

222
Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi… - Sayfa 3

2. Better Call Saul (En İyisi Saul'u Çağırmak)

Bu yıl, birazdan anacağımız Atlanta gibi bütün zamanların en iyileri arasındaki bazı dizilere veda ettik. Fakat hiç birinin finali, Better Call Saul'la boy ölçüşemezdi.

Breaking Bad'den ilham alan dizide, bir zamanlar hatalarına rağmen iyi niyetli bir insan olan Walter White'ın canlandırdığı Saul Goodman karakterinin, nasıl inanılmaz düzenbaz bir avukata dönüştüğünü izliyoruz.

Popüler başka bir dizinin taklidi gibi başlayan ve yapımcısı Vince Gilligan'ın bile pek emin olmadığı dizinin, adım adım ahlâki tavizler vererek başka birine dönüşen baş karakterinin içini daha ustaca ve ince bir şekilde doldurması sayesinde aslından daha başarılı olduğu bile söylenebilir.

Belki de en etkileyici yönü son sezonun bitişiydi. Spoiler vermeden New Statesman'dan alıntılarsak, "Televizyon dizilerinin şahikası: insan hayatlarının karmaşıklığını daha iyi yansıtan bir dizi görülmedi."

Better Call Saul ABD'de AMC+, Türkiye ve İngiltere'de Netflix'ten izlenebiliyor.

322
Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi… - Sayfa 4

3. Abbott Elementary (Abbott İlkokulu)

Uzun zamandır ana akım ağlarda, Quinta Brunson'ın yapımcısı ve baş rol oyuncusu olduğu bu ABC taklit-belgeseli kadar canlı ve başarılı bir dizi izlememiştik.

Philadelphia'da, dar bütçeli bir okulun, iş yükü başından aşkın bir grup öğretmeninin çektiği sıkıntı ve güçlükleri konu alan komedi, geçen yılın Aralık ayında başlamıştı.

Bu yılın sonbaharında ikinci sezon başladı ve sempatik havasını ve zeki diyaloglarını sürdürdü, televizyon komedisi hafifliğiyle, toplumsal mesajları mükemmelen dengeledi.

Eylül ayında dağıtılan Emmys ödüllerinde, yedi daldan üçünde ödüle layık görüldü.

ABD'de ABC ve Hulu, Türkiye ve İngiltere'de Disney+'den izlenebiliyor.

422