Gündem
11 Kas 2019 10:25 Son Güncelleme: 11 Kas 2019 11:19

Eleştirilerin hedefindeki ‘Atatürk’e benzeyen adam’ konuştu

Kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Göksel Kaya’nın görüntüleri özellikle birkaç haftadır sosyal medyanın gündeminde.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan benzerliğiyle etkinliklerde görev alan oyuncu Göksel Kaya’nın görüntüleri bir süredir tartışma yaratıyor.

Öyle ki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Atatürk kılığına bürünen Göksel Kaya’nın bu benzerliğini istismar ettiğini açıkladı.

Kamuoyunda Göksel Kaya’nın Atatürk’e benzerliğini kullanarak vatandaşları maddi manevi zarara uğrattığı, gittiği lokantalarda ve kafelerde hesap ödemediği gibi iddialar çoğalınca Kaya da Odatv’ye açıklamalar yaptı.

“Suçlamaları kabul etmiyorum” diyen Kaya, “Ben 2005 yılından bu yana tiyatrocuyum ve davetlere katılıyorum insanlar bana paşam diyor bu hoşuma gidiyor ama kimseye bunu zorla söyletmiyorum kişiler kendileri bunu söylemek istiyor” ifadelerini kullandı.

Göksel Kaya, gazeteci İsmail Saymaz’ın, “Nasıl Atatürk soyadını kullanmak yasaksa kendisini Atatürk’e benzeterek hayatını sürdüren bu adam da engellensin. Ayıp artık” demesine de yanıt verdi.

Kaya “Beni eleştiren İsmail Saymaz 2016'da giydiğim üniformalı bir fotoğrafımı paylaşıp, 'bu adamı durdurun' diyor, arkasında kimler var kim yaptırıyor bilmiyorum ya da beni eleştirerek gündeme mi gelmeye çalışıyor anlamadım” dedi.

İLBER ORTAYLI'YA TEPKİ

Kaya, Tarihçi İlber Ortaylı’nın da “Atatürk, tarihi ve hassas bir kişiliktir. Turistik vodvile döndüremezsin” sözlerine, “İlber Ortaylı beni eleştirmiş yazı yazmış İlber Ortaylı dediğimiz kişi 2013 yılında Japonya büyükelçiliğinin verdiği bir davette Kamer Genç oradaydı İstiklal Marşı için 'bıktık artık yıllardır bu marşı dinlemekten ve söylemekten artık değişmeli' diyen kişidir” ifadeleriyle karşılık verdi.

Başkalarına, Atatürk’e benzerliğini kullanarak mesaj atıp taciz ettiği de iddia edilen Göksel Kaya, “Bunu Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut yapmıştır. CHP’ye seçim kazandırmak için ekose ceketini giydi diyerek sosyal medyada foto mu paylaştı. Yok be kardeşim kimseye böyle bir mesaj göndermedim” dedi.