Ekonomi
21 Oca 2022 17:29 Son Güncelleme: 21 Oca 2022 17:33

Elektrik zamlarına karşı imza kampanyası başlatıldı! Şimdiden 100 bine yakın imza toplandı

Elektriğe yılbaşında gelen zamlar, yeni faturalara yansıdı. Vatandaşlar, evlerine gelen faturaların önceki aya göre iki kat fazla olmasına tepkili. Zamların geri çekilmesi talebiyle başlatılan kampanyaya kısa sürede on binlerce vatandaş imza attı.

Kitlesel kampanya sitesi Change.org’da “Elektrik ve Doğal Gaza Gelen Son Zamların Geri Çekilmesini İstiyoruz.” başlığıyla bir imza kampanyası başlatıldı.

Zamların geri çekilmesi talebiyle başlatılan kampanyaya kısa sürede on binlerce vatandaş imza attı.

“LÜTFEN BİRAZ İNSAF”

İmza kampanyasında şu ifadeler yer aldı:

“Yılbaşı gecesi aniden evlerdeki elektrik kullanımının aylık 150 kilovatsaate kadar olan kısmına %50, 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanıma ise %127 zam geldi. Doğal gaz ise %25 zamlandı. 

Hepimiz ekonomik olarak çok zor şartlardayız. Özellikle bu zamanda yapılan bu zamlar, insanların hayatını ve geçimini çok fazla etkiliyor. Yılın ilk faturaları gelmeye başladı ve bin TL'nin üzerinde faturalardan bahsediliyor.  

Isınmasını da elektrikle karşılayan aileler ne yapacak? İnsanlar doğal gaz çok pahalı olduğu için, ısınmayı elektrik sobasıyla, üstelik sobanın bir çubuğunu açarak yaparken, elektrik faturaları 350 TL geliyor. Bu zamlarla faturası 900 TL gelecek.

Tasarruftan bahsediliyor. 4 kişilik bir ailenin elektrik tüketiminin 150 kw olması mümkün mü? Lütfen biraz insaf.”