Ekonomi
29 Oca 2023 11:09 Son Güncelleme: 29 Oca 2023 11:09

Elektriğe yüzde 15 indirim geliyor! Bakan Dönmez duyurdu…

Bakan Fatih Dönmez, son aylarda piyasalarda doğalgaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından düşüşün yansıtıldığını kaydederek, bu gelişmeyle şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen ‘Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri’ programında yaptığı konuşmada, Akdeniz'deki arama ve sondaj çalışmalarının, ortaya koyulan enerji bağımsızlığı perspektifini en iyi açıklayan örneklerden olduğunu söyledi.

Öte yandan Bakan Dönmez, son aylarda doğalgaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından bunun yansıtıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu durum devam ettiği müddetçe de bu indirimler gelmeye devam edecek. Tabii doğalgaz düşünce elektrik üretiminde de doğalgazın payı önemli bir etkisi var. Aynı şekilde oralara (elektrik) da yansımasını bekliyoruz. Belki yüzde 15-16 seviyesinde de toptan elektrik fiyatlarında da bir gerilime şubat ayı itibarıyla söz konusu olacak."

Dönmez doğalgazın halkın kullanımına sunulmasına ilişkin, geçen yıl 102 ilçeye doğalgaz getirildiğini ve Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin doğalgaza erişebilir durumda olduğunu aktardı.