Medya
05 Ara 2013 11:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

El tutmanın feci ahlaksız boyutunu baktım baktım göremedim!

Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın ahlaksız nitelediği fotoğraf tartışmasına Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran da katıldı.

Bugün gazetesinin AK Parti aday tanıtım haberinde sadece Başbakan Erdoğan ile Fatma Şahin'i el ele tutuşurken gösteren fotoğrafı kullanması ve küçük bir montaja gitmesi tartışma konusu oldu.
Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Yeni Şafak'taki dünkü yazısında "Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir" sözleriyle gazeteye tepki gösterdi Bugün gazetesi ise suçlamalara "hastalıklı ruh hali" nitelemesiyle cevap verdi.

BAKIP BAKIP GÖREMEDİĞİM ŞEY
Akdoğan'ın ahlaksız nitelediği fotoğraf tartışmasına Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran da katıldı. Başaran, "El tutmanın feci ahlaksız boyutu" başlıklı köşesinde "Fakat katiyen anlayamıyorum, terbiyesiz olan nedir?" diye sordu.
İşte Başaran'ın yazısından bir bölüm:

(...)Mesele benim anlayamadığım kadar varmış, sayın seyirciler. Bakıp bakıp göremediğim şey ‘el tutmanın feci ahlaksız boyutu’ymuş, iyi mi?.. Bu zihniyet yapısı, sözünü ettiğim tarz internet siteleriyle de sınırlı değil. Dün Başbakan danışmanı Yalçın Akdoğan da konuya hiddetle girdi köşesinden: “Bugün gazetesinin dershane konusundaki tavrı ve mücadelesi biliniyor... 30 Kasım’daki birinci sayfasında Başbakan Erdoğan’la Fatma Şahin’in el ele tutuşuyorlarmış gibi bir resmini bastı. Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir.”

* * *

Tüm muktedirler aynı anda çıldırmış olmalı! Bu lunatikliğin kokusu her sokağa, her salona sindi, evet. Fakat bugüne kadar yapılan haysiyet katliamlarına, lekelemelere tek kelam etmeden...

Fatma Şahin ve Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına bakıp önce el ele oluşlarına dikkat etmek, ardından bu el ele tutuşmayı ahlaksızlık olarak görmek (yahut ahlaksızlık iması yapıldığına kani olmak) gerçekten yoğun gayret gerektiren bir eylem cinsidir.

Ve, mesela, Irvin Yalom’un koltuğuna 30 kere uzanılsa, 30 kere çocukluğa dönülse dahi bu tür ahlakçılığın, bu eylem cinsinin erdemli ya da sofistike hiçbir tarafı bulunmayacaktır."

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ