Gündem
07 Şub 2014 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

El Kaide’ye katılan ünlü Türk boksör öldürüldü

Almanya'dan El Kaide'ye savaşmaya giden ve yeni evlendiği eşini de birlikte götüren 23 yaşındaki Ali Soyer, çatışmada öldürüldü.

Soyer, kendisinden daha güçlü boksörlere ringi dar ediyor ve madalyaların dışında aldığı Onur Ödülleri ile de tanınıyordu.

Frankfurt’ta MMA Spirit isimli kulüpte Thai Boksu yapan ve, kendisinden 10 -15 kilo fazlası olan rakiplerini bile maç sonuna bırakmadan yenmesiyle ünlenen Ali Soyer, yaklaşık altı ay önce savaşmak için Suriye’ye gitti. Peşinden genç eşi de onunla gitti. Hem maçlardan dolayı kupa ve madalyaları olan hem de “Onur ödülleri” bulunan Ali’nin Frankfurt’ta yaşayan babası iki kez, Türkiye’den Suriye’ye giriş çıkış yaparak ziyaret etti.

ÖLÜMÜNÜ TEVEKKÜLLE KARŞILAMIŞ

Dün SÖZCÜ’nün evinde ziyaret ettiği Kayserili baba, basına kesinlikle demeç vermeyeceğini belirterek, oğlunun ölümünü takdir-i ilahi olarak niteledi. “Üç çocuğunuz daha varmış, onların da aklını çelip götürürlerse ne yaparsınız?” sorusuna, ise “Gitmek isteyen olursa, giderler. Oğlum Esad’a karşı savaşıyordu” dedi sadece. Oğlunun bir ay önce, kurşunla öldüğünü istemeyerek olsa da anlattı.


Ali Soyer (solda), Berlin’de bir maçta. MMA boks organizasyonunun maçında Ali, kendisinden 1/ kilo daha ağır Alman rakibi Oliver Döhring’i yeniyor.

SİYAH ELBİSELİ, KOMANDO YELEKLİ, SİLAHLI

Oğlunun ÖSO saflarında değil, El Kaide’ye bağlı gruplarda olduğunu belirten Frankfurt Belediyesi’nden emekli baba, kesinlikle basına çıkmak istemediğini ve oğlunun fotoğrafını da vermeyeceğini söyledi. Ama son modern cep telefonundan oğlunun, siyah elbiseli, komando yelekli, silahlı fotoğrafını gösterdi. Ama ne bu fotoğrafı verdi ne de kendisi fotoğraf çektirdi.

Evinde şalvarla, başında namaz takkesi ile oturan ve uzun bir sakal bırakmış olan baba, konuşkan olmasa da, ölümü kabullenmiş görünüyordu.

OĞLUMU DEFNETTİM, GELİNİMİ ALIP GELDİM

Başsağlığı dileklerimizi kabul eden ailenin evinin dolaplarında ise sadece dini kitapların bulunduğu dikkatimizi çekerken, baba oğlunun “kandırıldığını” değil, bilinçli olarak gittiğini duyurmaktan ve şehadetinden gurur duyuyor gibiydi.

Oğlunun cesedini orada bıraktığını ve gelinini alıp Almanya’ya geldiğini belirten Kayserili baba M. S., daha fazla bilgi vermeyeceğini söyledi.




İşte sadece Frankfurt’ta değil, Başkent Berlin’de, Bremen’de rakiplerine ringi dar eden Kayseri kökenli Ali Soyer… 23 yaşındaki bu genç, eşini de götürdüğü Suriye’de, El Kaide saflarında can verdi.

KULÜBÜ: EVET ÖLDÜĞÜNÜ DUYDUK

Ali Soyer’in Thai Boks yaptığı ve büyük başarılara imza attığı kulübü, Frankfurt’taki Hanauer Landstrasse’de bulunuyor. Telefonla görüştüğümüz kulüp yetkilileri, “Biz de öldüğünü duyduk. Ama size kesinlikle bilgi veremeyiz. Hiç bir arkadaşı da konuşmaz” dedi. Kulüp yetkilileri daha fazla açıklama için yazılı başvuru yapmamızı önererek telefonu kapattı.