Teknoloji
04 Oca 2021 11:01 Son Güncelleme: 04 Oca 2021 11:11

El kadar PC, MSI Cubi 5 Mini PC!

Bugün, elime rahatlıkla sığacak boyutta küçük bir bilgisayarla, MSI Cubi 5 Mini PC incelemesiyle sizlerleyiz.

MSI Cubi 5, , hafifliği, kompaktlığı ile öne çıkıyor; fiyat olarak da avantajlı!

MSI Cubi 5, gördüğünüz  minik bir boyuta sahip. Tasarım olarak da, köşeli yapılara sahip ve plastik bir çerçeve içinde konumlandırılmış ve boyutları itibariyle de hemen hemen minik bir kutu büyüklüğünde. Cihazın üst tarafında da, MSI logosunu görüyoruz. Cubi 5, bir mini PC modeli ve cihazın öne çıktığı yönleri, tabiki teknik özelliklerinden ziyade, kompaktlığı, sessizliği, verimliliği ve en önemlisi de fiyat avantajı ile gelmesi. Fakat bu noktalara değinmeden önce, bu cihazın biraz teknik özelliklerinden bahsedelim. MSI Cubi 5, 8GB Ram, 256 GB SSD ve INTEL’in i5-10210U işlemcisine sahip. Net olması açısından işlemcinin kodunu daha ayrıntılı şekilde açıklayayım. 10. Nesil i5 bir işlemci bulunuyor burada ve U serisi yani Intel’in mobil serisindeki işlemcilerinden ve aynı zamanda güç tasarrufu odaklı.  Bu işlemciyle birçok uygulamayı, programı vesaire kullanabilirsiniz ve performans konusunda size problem yaşatmayacaktır. 8 GB Ram de, günümüz standartlarında gayet yeterli. Çoklu işlemler yaparken sizi zorlamayacak bir RAM değeri olduğunun altını çizelim. Hatta dilerseniz RAM değerini artırabilmeniz için MSI burada boş bir slot da bırakmış. Bu sayede ihtiyaç halinde RAM değerini daha yukarı taşıyabilmenizi mümkün kılıyor.

Tam anlamıyla çok iyi bir fiyat/performans adayı!

Mini PC’ler ve özellikle de MSI Cubi 5 özelinde değinmek istediğim bir detay var. Biliyorsunuz uzaktan eğitim döneminde laptoplara talep ciddi anlamda arttı ve bu yüzden fiyatlar da kayda değer manada yükseliş gösterdi. Bugün 5.000 TL gibi bütçeler söz konusu olduğunda, bu performanstaki bir laptopa ulaşabilmeniz mümkün değil. MSI Cubi 5 de bu fiyat segmentinde bulunduğu için bence şuan herhangi bir laptoptan çok daha avantajlı konumda. Birçok evde televizyon da bulunduğu için işte HDMI üzerinden televizyona bağlayarak bilgisayarınızı kullanabilmeniz mümkün. Ayrı bir monitör istiyorsanız da giriş segmenti bir monitör satın alarak yine bu cihaza bağlayabiliyorsunuz. Böylece bütçeyi yükseltmeden; satın alabileceğiniz en performanslı cihazlardan birine sahip oluyorsunuz. Hatta şöyle ki EBA gibi uzaktan eğitim ihtiyaçlarınız haricinde, League of Legends, Counter Strike, Warcraft gibi temel seviyede ve çok yüksek sistem gereksinimi istemeyen oyunları oynayabilirsiniz. 

Windows 10 da bu cihazda hazır kurulu olarak geliyor. Bu sayede sıfırdan bir işletim sistemi yüklemekle uğraşmanıza da gerek yok. Özetle, MSI Cubi 5, fiyat performans konusunda birçok laptopa göre avantajlı. Kurumsal amaçlı kullanımların yanı sıra, uzaktan eğitim için de fiyat/performans yönünden çok avantajlı olduğunu belirtebiliriz.